Serialul „Django” se va turna în România și reprezintă o continuare a celebrului film regizat de Quentin Tarantino, apărut în 2012,"Django Unchained”. Locul ales pentru filmări de producători uimitoare din România, în județul Brașov.
Serialul „Django”, produs de CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România) se filmează în România. Este cea mai mare producție internațională, de acest gen, găzduită de țara noastră.
Pentru serialul „Django” a fost aleasă o localitate din județul Brașov
Primul sezon al serialului Django, o adaptare liberă a filmului original, va avea zece episoade și va fi filmat doar în România. Filmul, „Django Unchained - Django dezlănțuit - care stă la baza serialului a fost lansat în 2012, și a fost regizat de celebrul Quentin Tarantino. I-a avut printre protagoniști pe Leonardo DiCaprio, Jamie Foxx, Cristoph Waltz și chiar pe regizor, care este obișnuit cu scurte apariții în producțiile sale.
Așadar, pentru filmările la serial a fost aleasă o zonă din satul Racoș (din județul Brașov), pe locul unui vulcan stins. Oamenii care se ocupă de producție au realizat decorul orașului New Babylon, conform b365.ro.
Primele episoade vor fi regizate de Francesca Comencini, iar Matthias Schoenaerts joacă în rolul principal. Despre acest proiect a vorbit Andrei Boncea, producător și partener Frame Film.
Ce spune producătorul Andrei Boncea despre serial
„Este o recompunere a personajului original, soldatul rătăcitor întors din Războiul Civil devenit pistolar/ justițiar în Vestul Sălbatic, într-o poveste construită după paradigma în care citim astăzi istoria acelui moment din America. La originea lui, westernul spaghetti a fost un mix foarte curios între un gen american comercial și neorealismul italian.
Un teritoriu violent, dominat de să̆răcie și injustiție. Bandiți, cowboys, renegați, aventurieri, eroi și antieroi. De la Sergio Leone, westernul spaghetti a reprezentat un gen popular în Europa anilor ’60 și este considerat a fi una dintre cele mai radicale forme de cinema din secolul XX.
Ei bine, încercați să vă imaginați acum că cei care au ambiția să reinventeze acest gen și acest personaj, și să îi dea o dimensiune nouă, sunt creatorii serialului Gomorra, e epopee violentă, o probă de neorealism post modern transpusă într-un serial “crime drama” popular în toată lumea, elogiat de public și de criticii de film pentru poveste, personaje, atmosferă, scriitură, regie, autenticitate””, a spus Andrei Boncea pentru sursa citată. Serial Gomorra spune povestea celebrei Camorra, cunoscută grupare napoletană de crimă organizată.
În zona unde se filmează serialul se află Vulcanul Racoș, la 70 de kilometri distanță de Brașov, ultimul care a erupt vreodată pe teritoriul Romîniei, acum în urmă cu doua milioane de ani. Craterul a fost exploatat foarte multă vreme pentru zgură. Din 2005, printr-o hotărâre de Guvern, zona a fost declarată arie protejată, conform sergiuvoicu.ro.