Locomotiva Uniunii Europene gata sa renunțe la restricții! După Paști vor fi relaxate condițiile

Locomotiva Uniunii Europene gata sa renunțe la restricții! După Paști vor fi relaxate condițiile

Germania va renunța treptat la măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus. Potrivit unor surse oficiale, citate de agenția de presă Reuters, Germania a implementat un plan de revenire a economiei la situația normală, care va fi pus în aplicare din data de 19 aprilie.

Merkel a declarat, luni, că restricțiile privind libera circulație și închiderea afacerilor, adoptate la data de 22 martie, vor rămâne în vigoare până cel puțin 19 aprilie și că a fost prea devreme să vorbim despre relaxarea blocajului.

Agenția Reuters susține că a văzut un document guvernamental în care se prezintă o revenire treptată la viața normală după încheierea blocajului, cu măsuri care ar include purtarea obligatorie de mască în public, limite la adunări și urmărirea rapidă a lanțurilor de infecție.

Proiectul planului de acțiune ar face posibilă urmărirea a peste 80% dintre persoanele cu care o persoană infectată a luat contact în 24 de ore de la diagnostic. Persoanele infectate și cele cu care au avut legătura ar putea fi plasate fie în carantină, fie acasă, fie la hoteluri. În documentul respectiv se arată că pandemia va dura până în 2021.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate astea, magazinele se vor putea redeschide, precum și școlile din anumite regiuni, cu aplicarea anumitor măsuri de distanțiere socială. Mai mult, Germania va relaxa controalele de la frontiere dar va interzice evenimentele mari și petrecerile private, ​​se arată în document, pomenit de Reuters. .

”Epidemia de combatere a coronavirului este cea mai mare provocare a Uniunii Europene, iar statele membre trebuie să manifeste o solidaritate mai mare, astfel încât blocul să poată ieși mai puternic din criza economică lovită crunt de pandemie”, a declarat cancelarul german Angela Merkel.

Discuțiile de la nivelul zonei Europene se duc acum pe utilizarea banilor. Germania și Olanda au fost criticate de Italia și Spania - cele două țări cele mai afectate de focarul de coronavirus - pentru respingerea apelurilor ca zona euro să emită datorii comune pentru a amortiza impactul economic al pandemiei. Merkel a reafirmat opoziția Germaniei de a-și grupa datoria cu alte țări din sistemul euro, dar a spus că a susținut utilizarea fondului de salvare al blocului valutar pentru a ajuta țările afectate să afecteze criza. "În opinia mea, Uniunea Europeană se confruntă cu cel mai mare test de la fondarea sa. Avem o provocare mare în materie de sănătate, care afectează toate statele membre, oricât de diferit. Este un șoc simetric”, a declarat Merkel într-o conferință de presă, în cadrul căreia a mai adăugat că Germania ar sprijini un program de stimulare post-criză pentru zona euro și pentru UE.