Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Iolu: Premierul a vorbit cu toți liderii politici despre remaniere
Liviu Iolu: Premierul a vorbit cu toți liderii politici despre remaniere

Liviu Iolu: Premierul a vorbit cu toți liderii politici despre remaniere

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a precizat că premierul Dacian Cioloş a vorbit cu toţi liderii partidelor despre remanierile din Guvern care au avut loc marţi.

"Premierul are dialog cu domnul Dragnea, aşa cum are cu toţi liderii partidelor. A avut o convorbire aseară cu dumnealui, dar nu ştiu alte detalii", a spus Iolu la Palatul Victoria, potrivit Agerpres. 

Purtătorul de cuvânt a precizat că Cioloş a discutat pe tema remanierii "cu toţi liderii partidelor". 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus astăzi că, în urmă cu o zi, a fost sunat de premierul Dacian Cioloş, cu aproximativ un sfert de oră înainte ca acesta să apară în presă, pe tema remanierii, spunând că l-a întrebat pe prim-ministru de ce nu sunt pe listă Raluca Prună şi Achim Irimescu. 

"Mi-a spus că s-ar putea ca acest proces de remaniere să nu fie finalizat. I-am spus că nu mă interesează foarte mult în condiţiile în care, în continuare, agricultura reprezintă un domeniu în care este o nemulţumire foarte mare. Mi-a spus că asociaţiile din agricultură sunt mulţumite dacă au ministru. Eu, în toată campania electorală, mergând prin ţară, n-am auzit în niciun judeţ păreri bune despre ce se întâmplă în agricultură, dimpotrivă – foarte multe temeri, foarte multe supărări pentru faptul că s-au tăiat subvenţiile şi pentru că pe fonduri europene depunerea proiectelor a fost foarte mult întârziată. Aceasta a fost discuţia, n-am ce să comentez. Eu am pus o singură întrebare – de ce nu sunt şi cei doi (Prună şi Irimescu – n.r.) pe listă şi mi-a zis că încă se mai gândeşte", a susţinut Dragnea. 

Premierul Dacian Cioloş i-a demis pe ministrul Transporturilor, Dan Costescu, ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, şi pe ministrul delegat pentru relaţia cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu. 

Ei vor fi înlocuiţi de Marius Dumitru – Educaţie, Sorin Buşe – Transporturi, Maria Ligor – Departamentul pentru relaţiile cu românii de pretutindeni. La Ministerul Comunicaţiilor va fi numit interimar şeful Cancelariei premierului, Dragoş Tudorache.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: