Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea: Votul pentru Cabinetul Cioloş nu e un cec în alb, să stea departe de MANEVRE POLITICE
Liviu Dragnea: Votul pentru Cabinetul Cioloş nu e un cec în alb, să stea departe de MANEVRE POLITICE

Liviu Dragnea: Votul pentru Cabinetul Cioloş nu e un cec în alb, să stea departe de MANEVRE POLITICE

Liviu Dragnea susține că votul PSD pentru Cabinetul Cioloş nu este un cec în alb, iar social-democraţii vor susţine acest guvern doar în măsura în care îşi desfăşoară activitatea în interiorul mandatului dat de Parlament, asigură alegeri corecte şi stă departe de manevre politice.

"Votul nostru nu va fi un vot în alb. Vom susţine Guvernul Cioloş atâta timp cât vom avea convingerea că îşi desfăşoară activitatea în interiorul mandatului agreat, atât timp cât continuă măsurile economice adoptate de guvernarea noastră, atât timp cât stă deoparte de manevre politice care ar putea duce la destabilizarea sistemului şi actului administrativ, atât timp cât avem certitudinea că acest Guvern va pregăti în mod corect şi nepărtinitor alegerile din 2016. Dacă vom avea cea mai mică îndoială că aceste condiţii nu sunt respectate, atunci sprijinul nostru pentru acest guvern va înceta şi nu vom ezita niciun moment să folosim toate mecanismele parlamentare pentru a corecta şi, sper să nu fie nevoie, pentru a concedia Guvernul, dacă acesta îşi va depăşi mandatul dat de Parlament", a declarat Liviu Dragnea.

El i-a cerut lui Cioloş să pună în aplicare creşterea salariilor pentru bugetari cu 10% adoptată de Parlament, în condiţiile în care există bani pentru aşa ceva. "De felul în care veţi implementa măsurile, depinde dacă în Parlament vom fi parteneri sau adversari" a mai spus Dragnea.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Astfel, pentru a fi învestit, noul Guvern are nevoie de voturile favorabile a 274 de parlamentari, în total fiind 547 de senatori şi deputaţi.

Citiți mai mult: Noul Cabinet de tehnocraţi urmează să primească votul Parlamentului. Cioloş: "Numirile la Parchete vor fi ghidate doar de performanţă şi integritate". Dragnea i-a dat deja teme premierului | LIVE TEXT