Evenimentul Zilei > Politica > Liviu Dragnea se poartă ca un premier. Pe Facebook
Liviu Dragnea se poartă ca un premier. Pe Facebook

Liviu Dragnea se poartă ca un premier. Pe Facebook

După ce Călin Popescu Tăriceanu a apreciat, recent, că Liviu Dragnea (condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Fraudă la Referendum”) ar fi bun de viitor premier, șeful PSD a dat fuga să-și recosmetizeze imaginea pe Facebook, deși, de-a lungul timpului, el nu a dat nicio atenție acestei rețele de socializare, postând în special poze, din an în Paște.

 

Totuși, săptămâna trecută, Dragnea a „reușit” două postări succesive.

În prima, pesedistul și-a anunțat intenția de a cuceri „generația care va defini viitorul României”, deși a mărturisit că „e mai nou pe Facebook” și că va avea grijă să-și îndrepte „stângăciile”. „Eu, dar și partidul pe care îl conduc, trebuie să fim mai atenți și mai deschiși către voi, generația care reprezintă viitorul țării noastre!”, le-a transmis Dragnea, apoteotic, internauților.

Pozează în șef de Executiv

În cea de-a doua postare, șeful PSD a pozat în mare specialist în probleme de politică externă și, ca și cum s-ar fi instalat deja la Palatul Victoria, a transmis recomandări instituțiilor statului, dar și tuturor partidelor autohtone.

„Săptămâna aceasta, România a fost ținta a două tentative de manipulare a opinei publice internaționale: știrea celor de la SkyNews și cea despre relocarea armamentului nuclear. Se caută pretexe pentru a pune România în situații dificile. E o chestiune de siguranță națională. Instituțiile statului, DIICOT, SRI, MAE și MApN au reacționat bine. E timpul ca și clasa politică să lase divergențele și să aibă o atitudine unitară. România trebuie să devină mai puternică pentru a nu fi tratată ca un pion pe tabla de șah a intereselor geostrategice internaționale. O țară puternică este definită de o economie puternică și de o unitate generală a clasei politice, a societății civile, a presei, a rețelelor sociale”, a scris Dragnea.