Liviu Dragnea, din nou în fața judecătorilor. Șeful PSD a ajuns în instanță alături de fosta soție, Bombonica

Liviu Dragnea, din nou în fața judecătorilor. Șeful PSD a ajuns în instanță alături de fosta soție, Bombonica

La Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă, astăzi, primul termen pe fond al dosarului în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la DGASPC Teleorman, deşi cele două nu veneau efectiv la muncă.

Liviu Dragnea este acuzat de fapte pe care le-ar fi comis pe vremea când era președinte al Consiliului Județean Teleorman și a fost trimis în judecată pe 15 iulie 2016

Alături de Liviu Dragnea a fost trimisă în judecată fosta soţie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzaţia de abuz în serviciu, dar şi Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, fiind acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

De asemenea, în cauză sunt judecaţi Ionel Marineci, fost şef serviciu în cadrul Complexului de servicii destinat copilului şi familiei, Rodica Miloş şi Olguţa Şefu, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman, Valentina Marica, fost şef al Complexului de recuperare, Nicuşor Gheorghe, fost şef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, Constantin Balaban, la data faptei şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei, Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica la data faptelor funcţionari publici în cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzele DNA

Potrivit procurorilor DNA, în perioada iulie 2006 – 2013, Floarea Alesu, la instigarea lui Liviu Dragnea, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a PSD, ar fi dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale Adriana Botorogeanu și Anisa-Niculina Stoica, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

”Acest lucru a fost posibil, în condițiile în care inculpata cunoștea faptul că, deși cele două persoane au figurat în mod scriptic ca angajate în cadrul instituției respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.

În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă.

Menținerea în funcție a celor două angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, a fost posibilă și datorită inculpaților Marineci Ionel, Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Șefu Olguța, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu și Gheorghe Nicușor, persoane cu funcții de conducere în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, care nu au luat nicio măsură de sancționare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu și nu au prestat activitățile la care erau obligate prin contractul individual de muncă și fișa postului, fapte ce au permis acestora din urmă să își încaseze în mod necuvenit drepturile salariale aferente”, se arată în rechizitoriul DNA.

Un prejudiciu de 108.612 lei

În același context, susțin anchetatorii, ”Olguța Șefu, Gheorghe Nicușor, Balaban Constantin Claudiu și Marica Valentina – Mirela au întocmit, semnat și avizat diverse documente justificative pentru situația descrisă mai sus (fișa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezență etc.). O parte dintre aceștia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al DGASP Teleorman să semneze în fals condicile de prezență, rapoartele de evaluare și înscrisurile privitoare la activitățile desfășurate de acestea din urmă în cadrul instituției respective”.

Cât au fost angajate fictiv, cele două ar fi fost retribuite cu 108.612 lei, Adriana Botorogeanu -75.593 lei și Anisa Niculina Stoica - 33.019 lei, sumă cu care DGASP Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Procurorii au pus sechestru pe un imobil ce aparține Floarei Alesu.

Au divorțat în 2015

Liviu Dragnea a divorțat de Bombonica în 2015. Fosta soție a liderului PSD este fiica unui grădinar bogat din Giuvărăşti-Olt, Petrache Prodana. Când a peţit-o pe Bombonica, viitorul socru i-a promis lui Liviu o casă, dar nu s-a aţinut atunci de cuvânt. Liviu era student la Transporturi, iar Bombonica doar o fată de pe Valea Oltului, care mai târziu a făcut o facultate la Alexandria. După ce Liviu a devenit mare om politic şi şef peste judeţul Teleorman, socrul şi-a luat revanşa împrumutându-şi ginerele. La un moment dat, datoriile declarate oficial de Liviu Dragnea la Petrache Prodana ajunseseră la 180.000 euro.

După o scurtă carieră de contabil la o fabrică de bere, Bombonica a devenit acţionar cu 98,4% la Hotel Turris din Turnu Măgurele. Pentru a se ocupa de hotel, Bombonica Dragnea a renunţat în 2010 la postul de inspector pe care îl avea la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, Teleorman. ANAF a dat în judecată compania familiei Dragnea pentru neplata a 31,2 milioane de lei impozite şi alte restanţe la stat.

Bombonica Dragnea este şi instructor autorizat de Theta Healing, o metodă de meditaţie, care permite, printre altele, gestionarea eficientă a emoţiilor. Tehnicile pot fi practicate de oricine. Cei care practică spun că prin Theta Healing oamenii se vindecă fizic, dar şi emoţional. Se curăţă de gânduri negre sau suferinţe ale sufletului şi înfloresc, în toate aspectele. Pot deveni mai fericiţi, dar cel mai important, au acces la Sursa Infinită de Energie şi Inteligenţă. Iar asta le dă putere.