Targurile de Crăciun din Capitală, mai exact cel de din Piața Constituției și cel din Parcul Moghioroș, s-au deschis, iar românii se pot răfăța cu cele mai gustoase băuturi și preparate. Află care este lista prețurilor.
Pe data de 25 noiembrie 2022 a avut loc deschiderea Târgului de Crăciun din Drumul Taberei, București, iar prețurile la băuturi și mâncare nu sunt mici deloc. Un pahar de țuică, vin fiert sau ceai este un lux pentru mulți români.
Bucureștenii au merg în Parcul Moghioroș din Drumul Taberei pentru a admira luminițele colorate, căsuțele cu tot felul de decorațiuni minunate și mâncarea tradițională. Intrarea în târgul de Crăciun este liberă, însă prețurile pe care le afișează vânzătorii locali sunt mult prea mari față de salariul românilor. Astfel, pentru un pahar de țuică fiartă, doritorii vor trebui să scoată din buzunar 10 lei, în timp ce un ceai cald are tot același preț. Pentru 10 lei, oamenii pot alege să consume vin fiert, bere, ciocolată caldă sau o sticlă mică de apă.
Mâncarea specifică de Crăciun costă mai mult ca în anii trecuți. Un porumb fiert îi va face pe doritori să scoată din buzunar 10 lei, în timp ce o porție de șorici va costa 15 lei. Cei care vor să guste pomana porcului trebuie să plătească în jur de 25 de lei, potrivit cancan.
Târgul de Crăciun din Piața Constituției
Nu s-a deschis doar Târgul de Crăciun din Parcul Moghioroș, organizat de Untold și primarul Sector 6, Ciprian Ciucu, ci și cel din Piața Constituției, organizat de primarul Capitalei, Nicușor Dan. Prețurile la mâncare și băutură sunt asemănătoare.
Acesta este deschis publicului de luni până vineri, în intervalul orar 12:00-23:00, iar sâmbăta și duminica în intervalul 10:00-23:00. Intrarea este liberă. Nu vor lipsi concertele, spectacolele de weekend sau întâlnirile cu Moș Crăciun.
La Târgul de Crăciun au fost amplasate peste 80 de căsuțe de lemn, de unde bucureştenii și turiștii pot alege cadouri de sezon, dar și suvenituri tradiționale românești. Sunt și produse hand-made realizate de meşteşugari sau artiști plastici: De la globuri din sticlă pictate manual, ornamente pentru brad, accesorii și bijuterii, până la produse din ceramică din Horezu, Corund și Baia Mare, dar și icoane și obiecte realizate din lemn cioplit.