Evenimentul Zilei > Sport > LIGA I. Oltenii vor avea un stadion de 55 de milioane de euro
LIGA I. Oltenii vor avea un stadion de 55 de milioane de euro

LIGA I. Oltenii vor avea un stadion de 55 de milioane de euro

Noua arenă va fi construita la jumatate de pret fata de costurile proiectului gandit initial, de 100 milioane de euro. Costrucţia începe în 2014 şi ar trebui finalizată până în vara lui 2016. Arena costa 55 milioane de euro si are peste 30.000 locuri

Vicepremierul Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu, primarul orașului, au prezentat, astăzi, la Primaria Craiova, varianta finala a noului stadionIon Oblemenco”, finantat în proporție de 90 la sută de CNI.

În luna mai 2014, tot la Craiova, vicepremierul Dragnea prezentase cinci machete ale complexului sportiv. Macheta a fost modificata si aprobata dupa ce Primaria a lansat un concurs de proiecte din care s-a ales cel mai viabil din punct de vedere economic şi arhitectonic, potrivit primaritei Lia Olguta Vasilescu.

Cu o investitie de 55 milioane de euro, arena se intinde pe 76.971 metri pătrați si are o capacitate de 30.854 locuri. Va avea dotarile unui stadion care sa poata gazdui meciuri de cupe europene, inclusiv heliport, tribune acoperite, iar proiectul prevede şi panouri fotovoltaice.

 „Durata estimată de execuție este de 17 luni, insa nu stiu când se va juca un meci oficial. Dar garantat va fi finalizata in vara anului 2016. Cele mai grele proceduri au fost depășite, în maxim două săptămâni vom declanșa procedura de licitație pentru proiectare și execuție. Zilele următoare, e chiar o chestiune de zile, se va intruni comisia interministerială și vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. Să ne rugăm cu toți să nu aveți parte de contestații, pentru că această boală a afectat mult investițiile în România si a blocat fondurile ", a precizat Liviu Dragnea.

Olguta Vasilescu, primarita care a militat pentru proiectul sportiv, spera ca arena sa fie finalizata in 10 luni.

„Putem acum să dăm din casă și să spunem că mi exista și varianta de stadion cu mai multă sticlă, dar de trei ori mai scump, însă domnul ministru mi-a spus de la început: dacă vrei să te mint și să-ți promit că-l facem pe ăsta, îți promit. Dacă vrei stadion, trebuie să se încadreze într-o valoare de aproximativ 50 de milioane care să poate fi finanțată. Mă bucur că s-a ales această variantă, mai ales că, prin termenul de execuție, avem șansa de a fi finalizat încă din acest mandat, ceea ce, în urmă cu un an, nu îndrăzneam să sper. Mă bucur, mai ales că nu riscăm să repetăm experiența pe care am trăit-o cu Sala Polivalentă din Craiova, finanțată tot de CNI, unde construcția a durat 17 ani, pentru că de fiecare dată când se schimba guvernul se găseau alte priorități”’, a afirmat primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

 Si Primaria Craiova va finanța proiectul cu 5,5 milioane de euro.

„Vreau să mulțumesc domnului Dragnea, dar și prim ministrului Victor Ponta pentru că fără implicarea lor nu era posibil acest proiect. Va finanța și Primăria Craiova acest proiect cu 5,5 milioane de euro. În ceea ce privește demolarea stadionului, trebuia să fie demolat până la această dată. Până când va fi gata proiectarea, sigur va fi demolat și vechiul stadion Oblemenco” , a declarat Olguța Vasilescu. Nu se stie daca arena va pastra numele celebrului Ion Oblemenco insa, primarita Vasilescu spera ca urmasii fotbalistului, care detin drepturile OSIM, sa fie de acord. Pana va fi dat in folosinta noul stadion, CS Universitatea Craiova va evolua o perioadă pe arena Extensiv din parcul Nicolae Romanescu.