Liga Campionilor: Manuel Neuer, singur împotriva "diavolilor"

Liga Campionilor: Manuel Neuer, singur împotriva "diavolilor"

Manchester United a câştigat cu 2-0 primul duel cu Schalke 04, din semifinale, însă cel mai bun fotbalist de pe teren a fost portarul nemţilor.

Scoţianul Sir Alex Ferguson a spus, după meciul de aseară, că Manuel Neuer (Schalke 04) a reuşit "cea mai bună evoluţie a unui portar" pe care a văzut-o de când este managerul celor de la Manchester United, adică ultimul sfert de secol. "Nu mă încălzesc deloc aceste laude", a răspuns portarul nemţilor, învins de două ori de "dia voli" în manşa-tur a semifinalelor, care a adăugat: "Am pierdut şi eu partida, nu doar echipa - trăiesc o mare dezamăgire".

Nu îşi prelungeşte contractul

Englezii au învins cu 2-0 la Gelsenkirchen, însă scorul ar fi putut fi mult mai mare, dacă nu ar fi fost paradele lui Neuer (25 de ani). Portarul german, titular lanaţională, este cu un picior în curtea lui Bayern Munchen - formaţie la care va ajunge, cel mai probabil, la finalul sezonului, când îi expiră contractul cu Schalke. Marţi seară, neamţul a avut opt intervenţii decisive.

Ne puteți urmări și pe Google News

"United este o echipă experimentată şi inteligentă, dar cred că i-am respectat prea mult. Nu avem 11 jucători ca Raúl pe teren, ci suntem o formaţie tânără", a explicat talentatul goalkeeper, care este originar din Gelsenkirchen.

Încă un record pentru Giggs

Dacă la Schalke a strălucit Neuer, în tabăra "diavolilor roşii", veteranul Ryan Giggs face în continuare legea. Galezul în vârstă de 37 de ani, care joacă la United din 1990, a devenit cel mai vârstnic marcator din istoria Ligii Campionilor, deschizând scorul, în minutul 67, cu un şut plasat din interiorul careului. Wayne Rooney (69) a stabilit scorul final cu o execuţie similară, iar United se află într-o poziţie confortabilă înaintea "returului" de pe "Old Trafford", de pe 4 mai.

Cu toate acestea, germanii nu au renunţat la calificare. "Mai sunt 90 de minute de joc. Nu mergem la Manchester cu steagul alb în mână", a avertizat Christoph Metzelder, fundaşul "minerilor".

Cealaltă partidă din semifinale, Real Madrid - FC Barcelona, s-a disputat aseară, după închiderea ediţiei. Lupta în aer pentru controlul balonului între Edu de la Shalke 04 și Nemanja Vidic de la Manchester. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen

Christoph Metzelder de la Shalke 04 și Javier Hernandez de la Manchester United s-au întâlnit într-un număr de cascadorie marca Champions League. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen

Ryan Giggs a deschis scorul în minutul 67. Veteranul mijlocaş galez este aproape de a patra finală din carieră în Liga Campionilor. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen În minutul 70, Wayne Rooney le-a dat lovitura de graţie nemţilor, care nu au reuşit să repete evoluţia bună din partida cu Inter Milano, din sferturile de finală. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen Rooney şi bucuria de după gol. Atacantul englez caută un nou succes în Liga Campionilor, după cel de acum trei ani, când United a învins-o pe Chelsea, la Moscova. Foto: REUTERS/Thomas Bohlen