Liga Campionilor: AC Milan - Tottenham 0-1, Valencia - Schalke 1-1

Liga Campionilor: AC Milan - Tottenham 0-1, Valencia - Schalke 1-1

Liga Campionilor a revenit aseară cu două dueluri de foc din faza optimilor de finală

Pe "San Siro", AC Milan a pierdut în faţa englezilor Tottenham (scor 0-1), în timp ce Valencia a încheiat la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, cu formaţia germană Schalke 04. Acestea au fost primele primele meciuri din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Tottenham a dat lovitura în "Cizmă", oamenii lui Harry Redknapp impunându-se în faţa liderului din Serie A printr-un gol marcat de atacantul Peter Crouch, când mai erau doar 10 minute din timpul regulamentar. În Spania, Valencia a deschis scorul prin Soldado, însă a fost egalată de Raul - fostul căpitan al lui Real Madrid - şi Schalke porneşte cu prima şansă la calificare înaintea partidei retur de la Gelesenkirchen. AC Milan - Tottenham 0-1 A marcat: Crouch (80) Valencia - Schalke 1-1 Au marcat: Soldado (17) - Raul (64)

Sorin Cârţu, unul dintre antrenorii care au condus-o în acest sezon pe CFR Cluj în grupele Ligii, merge pe mâna "diavolilor". "Va fi un meci strâns, cu puţine goluri, însă italienii sunt mai tehnici şi mai organizaţi. Tottenham s-a descurcat bine cu Inter, dar acum va fi mult mai greu pentru ei. AC Milan e pe val, iar pe teren propriu joacă tare", ne-a spus ieri tehnicianul român.

Potrivit presei din Anglia, Tottenham nu îl va avea la dispoziţie pe vitezistul Gareth Bale (nerefăcut după o accidentare la spate). Este o grea lovitură pentru londonezi, având în vedere că galezul a reuşit să marcheze, în grupe, de trei ori în poarta lui Inter Milano, în eşecul (3-4) din Italia, şi a contribuit la succesul cu 3-1 din manşa-retur.

Ne puteți urmări și pe Google News

AC Milan, care a cucerit Liga Campionilor acum patru ani, a avut mari probeleme cu formaţiile din Anglia în această fază a competiţiei, în ultimele sezoane. Anul trecut, italienii au fost eliminaţi de Manchester United, iar Arsenal i-a scos din cursă în 2008.

Valencia este contra nemţilor

În cealaltă partidă de azi, Valencia (locul 3 în Spania) porneşte favorită în faţa celor de la Schalke 04, care dezamăgesc în Bundesliga.

"Schalke a jucat mult mai bine în Ligă decât în campionat. Cu toate acestea, nu cred că îi pot încurca pe spanioli, care vor da totul acasă, pentru a-şi face returul mai uşor. Valencia e o echipă solidă, într- o formă excelentă, iar în Europa a făcut mereu o figură frumoasă", zice Cârţu.

PROGRAM

"Optimile" Ligii AZI

Arsenal - FC Barcelona TVR 1 AS Roma - Şahtior Dolce Sport

MARŢI, 22 februarie Lyon - Real Madrid TVR 1 Copenhaga - Chelsea Dolce Sport MIERCURI, 23 februarie

Inter - Bayern TVR 1 Marseille - Manchester United Dolce Sport