Liderii locali ai PMP au liber la „majorități” cu cine doresc

Liderii locali ai PMP au liber la „majorități” cu cine doresc

Șefii organizațiilor PMP sunt liberi să facă „majorități” cu orice alt partid, în consiliile locale sau județene, dar Traian Băsescu le-a spus, în interiorul partidului, să nu cumva să folosească termenul de „alianțe”

Dacă rămânem să privim la lună, să facem pur şi simplu opoziţie cu această brumă de consilieri, nu ne va folosi la nimic. Unde sunt condiţii vom participa la majorităţi”, le-a spus Traian Băsescu ziariştilor, după o şedinţă a Colegiului Naţional al PMP. Presa locală a scris că în Caraş- Severin, Constanţa şi Ilfov, liderii organizaţiilor locale ale PMP ar putea să ajute PSD să formeze majoritatea, în schimbul unor posturi de conducere în consiliile judeţene. „Au fost discuții cu ambele partide mari, PSD și PNL, dar am observat o hotărâre în ceea ce ne privește a PSD. Nu întâmplător sunt prima noastră opțiune, noi am avut niște promisiuni electorale care trebuiesc respectate”, a declarat președintele PMP Caraș Severin, Ionuț Popovici, pentru reper24.ro. Liderul PMP din Constanţa, Claudiu Palaz, s-a arătat şi el favorabil unei coabitări cu PSD, declarând, acum câteva zile că: „Liberalii au atacat dreapta, adică PMP, și nicidecum PSD, cu atât mai mult cu cât mai mult cu cât PSD era rivalul dreptei”. Ieri, Băsescu a negat însă că s-ar fi stabilit ceva şi le-a cerut ziariştilor să facă diferenţa între „alianţe” şi „majorităţi”. Întrebat ce a solicitat PMP în negocierile de la Ilfov, el a răspuns: „Nu știu, doamnă. Să i se ducă o lună luată de pe cer și un soare pentru noaptea”.

„Nu facem nici o alianţă, este exclusă orice alianţă”, a insistat fostul preşedinte. El s-a plâns că sunt primari PMP care sunt susţinuţi de un singur consilier din acest partid.

21 de organizații pedepsite

Tot ieri, PMP a decapitat nu mai puţin de 21 de organizaţii judeţene care au obţinut un scor sub media pe ţară a partidului. Toţi preşedinţii acestor structuri au devenit interimari, fiind „susceptibili” să fie schimbaţi în următoarele două săptămâni. În schimb, candidaţii care au obţinut cele mai bune scoruri au fost promovaţi în poziţia de vicepreşedinţi: Robert Turcescu (care va fi şi preşedinte interimar la organizaţia din Bucureşti), Ştefănel Dan Marin (fostul candidat la primăria Sectorului 4, fost membru al PPDD şi UNPR), Ştefan Enache (candidat la primăria Sectorului 6) şi Adrian Todoran, şeful PMP Maramureş. Potrivit lui Băsescu, partidul său are acum 18 primari, 1291 de consilieri locali şi a reuşit să intre cu doi, trei sau patru consilieri în 16 consilii judeţene. „Sigur că nu mă mulţumeşte. La cele mai dure alegeri, nu am avut structurile necesare. ALDE s-a aşezat pe structurile Partidului Conservator. Am depus liste în jumătate din localităţi. Sunt organizaţii care se întâlnesc în parc, pentru că nu au sediu”, a explicat liderul PMP.

Totuşi, el a plecat destul de vesel de la reuniunea Colegiului Naţional, anunţând ziariştii că România va bate Franţa cu 1-0, în primul meci al Campionatului European de Fotbal.

A primit cetățenie moldovenească

Traian Băsescu și soția sa Maria au primit cetăţenie moldovenească. Fostul președinte s-a declarat mulţumit de faptul că a obţinut cetăţenia Republicii Moldova şi a subliniat că pentru el acest lucru era o obligaţie pe care şi-a asumat-o public. „Am avut o obligaţie. M-am angajat public să solicit cetăţenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că preşedintele Timofti a semnat decretul. Sunt mulţumit”, a declarat Băsescu. El a infirmat că ar avea planuri politice legate de Republica Moldova. „Nu am”, a răspuns Traian Băsescu, întrebat în acest sens. Preşedintele PMP a adăugat că va discuta cu şeful statului moldovean, Nicolae Timofti, în vederea depunerii jurământului în calitate de proaspăt cetăţean al Republicii Moldova. Soţii Băsescu au depus cererea pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova la 18 martie.