Lider de sindicat din educație, plătit cu 45.000 lei pe lună

Lider de sindicat din educație, plătit cu 45.000 lei pe lună Anton Hadăr. Sursa foto: EVZ

Liderul Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Anton Hadăr, plătit de 13 instituții de învățământ și proprietar a trei case și un apartament, a refuzat oferta Guvernului făcută în urma discuțiilor de ieri.

Guvernul a propus un sistem de prime: pentru personalul didactic, 1000 de lei sumă forfetară în iunie și 1500 de lei în octombrie; pentru personalul nedidactic prime de 500 de lei în iunie și 500 de lei în octombrie.

Liderii sindicali cu venituri astronomice nu pot fi deranjați de câteva zile neplătite, așa cum sunt cu siguranță colegii lor de la catedră, cu venituri mici și care trăiesc exclusiv din salariile în urma orelor de predare în școli.

Mesajul acestora din stradă, astăzi, este acela că își doresc ca situația să se rezolve cât mai repede. Dar liderii de sindicat par să blocheze dialogul început cu Guvernul, reacționând absurd la toate soluțiile oferite de miniștrii în funcție la acest moment.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderii sindicali ai profesorilor, averi fabuloase

Să nu uităm că suntem în plină rocadă guvernamentală, un moment exploatat la maximum de Anton Hadăr și ceilalți lideri sindicali eterni, cu averi la fel de impresionante ca acesta.

Adevărați baroni locali, liderii de sindicat par să se folosească de profesori ca de o masă de manevră care le servește creșterii inflenței asupra Guvernului – singura care mai contează pentru ei personal, fiind deja asigurați material pentru generații întregi.

Oricât de fundamentate și rezonabile sunt revendicările salariale ale profesorilor, nu poți să nu înțelegi momentul delicat în care suntem, la nivel de decizie guvernamentală.

Marșul spre Parlament, un protest neautorizat

Cu atât mai puțin rezonabile par demersurile liderilor de sindicat de astăzi: un protest uriaș neautorizat, blocarea celei mai mari intersecții în Piața Victoria și un marș masiv care afectează traficul, în drum spre Parlamentul României.

Toate acestea transformă o grevă motivată într-o acțiune ilegală în stradă care, în mod sigur, nu va rezolva mai repede problemele profesorilor și reprezintă o nouă dovadă a decuplării liderilor de sindicat de la adevăratele preocupări și dorințe ale celor din Educație.