Mai multe posturi de televiziune din Republica Moldova ar putea să aibă probleme din cauza licenței. Executivul din Basarabia a confirmat că de la opt instituții mass-media au fost cerute informații adiționale privind beneficiarii efectivi ai investițiilor.
Anunțul a fost făcut de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, după ședința Cabinetului de miniștri de miercuri. Dar, aceste posturi nu ar fi în pericol, a precizat oficialul.
Prin acest filtru au trecut și alte posturi de televiziune din Republica Moldova, iar scopul final este asigurarea securității naționale.
Posturi TV din Republica Moldova, luate la întrebări
„Ieri, pe canalele anonime de dezinformare pe Telegram au fost rostogolite mai multe minciuni precum că urmează a fi sistată activitatea mai multor surse media din țara noastră. În acest context, vreau să precizez că aceste informații sunt eronate. A fost distribuită o secvență dintr-o scrisoare, un proces verbal, de altfel publicat de Agenția de Investiții, care conținea un tabel cu o listă de posturi, dar nu se explica contextul sau unde a apărut acest document. (…)”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.
„Toate instituțiile media care activează în țara noastră au prezentat acestei comisii informații despre beneficiarii efectivi, după care Comisia (n.r. Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională) a examinat pas cu pas fiecare informație prezentată și despre acest lucru s-a scris în acel proces verbal publicat integral pe site-ul Agenției de Investiții. Guvernul precizează că în cazul a 8 posturi media, Consiliul a dispus solicitarea de informații suplimentare, adică, informațiile prezentate nu au fost complete și prin urmare Comisia a solicitat informații suplimentare.
Într-adevăr, în procesul verbal este menționat că în cazul unor instituții a fost dispusă și interpelarea Procuraturii Anticorupție, în vederea partajării informațiilor privind investigațiile desfășurate. Cu alte cuvinte, o autoritate publică a fost întrebată dacă în raport cu aceste investiții, beneficiarii efectivi ai acestor investiții, dacă nu figurează în investigații desfășurate de Procuratura Anticorupție.
Reiterez, celor opt instituții media nu le-a fost sistată licența, cum era implicit sugerat de canalele de dezinformare pe Telegram, ci doar s-a solicitat suplimentar prezentarea unor acte pentru a evalua acest dosar, evaluare prin care au trecut și alte instituții media”, a mai explicat Daniel Vodă, conform realitatea.md.