Libidoul bate dimensiunea la nepotrivire sexuală

Libidoul bate dimensiunea la nepotrivire sexuală

Peste 50% dintre cuplurile care nu se potrivesc în dormitor rămân împreună. Tratamente nu există, ci doar soluţii. De regulă, fiecare caută satisfacţia în altă parte. Bărbaţii sunt cei mai grăbiţi.

Sunt cupluri incompatibile sexual care reuşesc să reziste împreună, să aibă o viaţă de familie normală şi să aibă urmaşi. Alte perechi nu izbutesc. Neajunsurile sunt, uneori, în pofida dragostei care i-a unit pe cei doi, de netrecut. Automat, gândul te duce la nepotriviri dimensionale de genul: el e prea bine dotat, iar ea are dureri sau el are un penis prea mic pentru pretenţiile ei. Un sexolog ar da, probabil, mai multe detalii "aritmetice".

Psihiatrul Gabriel Diaconu insistă că nu detaliile anatomice, foarte importante de altfel, sunt cauza pentru care astfel de cupluri nu izbutesc să convieţuiască. El e de părere că libidoul diferit al partenerilor e cel care strică "treaba". Remedii medicamentoase nu există. Eventual doar chirurgia estetică, pentru cei care şi-o permit. Dar efectul, spun medicii, e mai mult de decor. Cu toate inconvenientele, incompatibilitatea sexuală e înfrântă în majoritatea cazurilor de alte conotaţii ale vieţii.

Băutura afectează virilitatea

Ne puteți urmări și pe Google News

Sunt surprinzător de multe cupluri incompatibile sexual care reuşesc să aibă o viaţă satisfăcătoare. "Mult dincolo de 50% dintre astfel de perechi aleg să rămână împreună. Dar cea mai frecventă este incompatibilitatea de libidou, nu cea bazată pe dimensiuni...", spune dr. Gabriel Diaconu, medic specialist psihiatru la clinica Mindcare. Un caz e când el are libidou mai mare şi ea un apetit sexual mai redus. "Mai urât e când e invers. Când ea are «chef» mai des, iar el nu! Motivul pentru care el nu e disponibil de cele mai multe ori nu ţine de potenţă, ci de depresie", spune specialistul.

Se ştie că mulţi bărbaţi beau ca să-şi crească dorinţa sexuală. Dar băutura e o armă cu două tăişuri. E ca un târg faustian, pactul cu diavolul! "Într-o primă fază te dezinhibă, dispar barierele, creşte fantezia şi, în sensul bun al cuvântului, agresivitatea. Dar, după ce individul trece de maximul plăcerii, apare disfuncţia erectilă!", explică psihiatrul. Mai pe şleau, sunt afectate virilitatea şi fertilitatea. Numărul şi mobilitatea spermatozoizilor scad foarte mult: "La noi, unde consumul de alcool depăşeşte cu mult graniţele normalităţii, e foarte greu să-i convingi pe bărbaţi că alcoolul le scade potenţa!".

"Prezervativul mecanic"

Multe cupluri devin incompatibile sexual după apariţia unui copil. Au dificultăţi în intrarea pe un făgaş armonios al vieţii sexuale. "Nenorocirea e că prichindeii sunt folosiţi pe post de «prezervativ mecanic »! Adică mama doarme în pat cu copilul şi-l exilează pe tată pe o canapea din altă cameră. Dar asta nu înseamnă că femeile sunt la originea acestei incompatibilităţi. Se spune că femeia trebuie să fie doamnă în societate, bucătăreasă în bucătărie şi curvă în pat. Ăsta e rolul ei, proiectat de bărbaţii români. Or, atunci când ea e doamnă în bucătărie, curvă în societate şi bucătăreasă în pat apare conflictul familial. Mulţi dintre pacienţii mei mi-au spus că femeile lor sunt mult mai feminine în societate decât în intimitatea patului conjugal! Asta nu se «pupă» cu ce spun pacientele mele. Ele realizează abia când sunt gravide că aveau deja un copil în casă!", o spune pe şleau psihiatrul. Se întâmplă des ca, atunci când nevasta ţi-e gravidă, să descoperi că ai un libidou mărit. Dar cu alte femei! "Acesta e «Complexul Madonna», al imaculatei concepţii!". Bărbatul se simte liber să «o facă» unde şi cu cine îi place, femeia fiind asemenea Fecioarei neprihănite. Aşa sunt multele cazuri de femei care au divorţat în timpul sarcinii sau imediat după naştere: "Bizar e că bărbaţii se aşteptă să fie lăudaţi că şi-au înşelat nevasta!".

"Nu e ca pe «Patul lui Procust»!"

Vaginul femeii are între 8 şi 12 centimetri. Cu tot cu «apertură», distanţa de la «intrare», se ating maximum 13-14 centimetri. Se sfărâmă astfel mitul penisului gigant. "Ce contează e aparenţa. E o formă de camuflaj a fertilităţii. O femeie cu sânii mari e percepută ca mai fertilă. La fel şi un bărbat cu penisul peste medie. Fals! Penisul e doar un vehicul! Testiculele sunt organele reproducătoare", demontează psihiatrul mitul falusului gigantic.

Se poate avea deci o viaţă sexuală normală indiferent de mărime. "Vaginul e un spaţiu virtual, nu un tub! Nu există penis prea mic! O problemă e doar când o femeie cu vasodilataţie excesivă în timpul actului sexual nu mai simte plăcere... Invers sunt adevărate drame! Femeia vine la doctor convinsă că ea e de vină. Are dureri şi se plânge de lipsa plăcerii. Problema asta e insurmontabilă! Nu e ca pe «Patul lui Procust» unde dacă e prea lungă o tai iar dacă e prea scurtă tragi de ea!", se distrează, pe bună dreptate, medicul.

CONCLUZII

Infidelitatea bărbatului e cvadruplă "Incompatibilitatea sexuală nu ţine nepărat de dimensiune sau de libidou", ne bagă în ceaţă dr. Gabriel Diaconu: "Ci de filsofie sexuală! Noţiunea de cuplu fidel, în România ultimilor 20 de ani, e descurajată doar formal. Infidelitatea bărbatului este cvadruplă, poate chiar cvintuplă!".

Medicul spune că, în statistici, bărbaţii recunosc că fac sex de 11 ori pe lună, în timp ce femeile de doar cinci ori. "Păi, de unde diferenţa asta!? Ori bărbaţii mint ca să-şi supraliciteze performanţele, ori femeile, ca să-şi ascundă infidelităţile!", se distrează psihoterapeutul. După un număr de ani, în orice gen de incompatibilitate sexuală apare "traducerea": "A unuia sau altuia dintre parteneri sau, de ce nu, a amândurora!".

"Use it, or loose it!"

Ideal e ca, la începutul oricărei relaţii, cei doi să-şi ştie rolul: "Cine e de fapt femeia şi bărbatul din pat!", e cinic şi direct dr. Gabriel Diaconu. "Femeile sunt complexate de mărimea sânilor, da’ nu intră în pat cu prezentarea: «Sunt Cornelia şi am un vagin de 12 centimetri», la fel cum un bărbat nu seduce la o femeie cu textul: «Mă cheamă Vasile şi mi s-au întărit sfârcurile!»".

Sexul a devenit "corporatist"!, decretează autoritar psihiatrul. La început, oamenii sunt romantici şi investesc timp în preludiu: "Sexul e mai bun pentru că nu ştii la ce să te aştepţi!". Ca o concluzie, psihiatrul vorbeşte de tratamente: "Nu există un panaceu pentru astfel de cupluri! Există soluţii de la pereche la pereche!". Şi tot medicul vrea să sintetizeze problema: "Englezii au o vorbă: «Use it, or loose it!»". Într-o traducere liberă, dictonul ar suna cam aşa: "Foloseşte-o sau îţi cade!".