Liberty Galați a lansat primul modul academic care îi va învăța pe studenți despre schimbările climatice și noile tehnologii de industrie a oțelului

Liberty Galați a lansat primul modul academic care îi va învăța pe studenți despre schimbările climatice și noile tehnologii de industrie a oțelului Cel mai mare combinat siderurgic din România ar putea fi declarat strategic. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Primul modul GREENSTEEL din România a fost lansat la Universitatea Dunărea de Jos, în parteneriat cu LIBERTY Galați. Studenții vor învăța despre schimbările climatice și despre tehnologiile avansate de producție a oțelului.

Noul modul va fi integrat în programa universitară din luna octombrie a acestui an și cuprinde patru domenii de studiu.

Este vorba despre schimbările climatice, procesele tradiționale de fabricare a oțelului, noile tehnologii GREENSTEEL și un segment în care studenții își pot dezvolta abilitățile profesionale, precum gândirea analitică, abilitatea de a lua decizii, comunicarea și colaborarea în echipă.

Studenții sunt pregătiți pentru industria viitorului, neutră în emisii de carbon

Prin intermediul noului modul academic studenții vor învăța despre captarea și stocarea dioxidului de carbon, reducerea directă a fierului, utilizarea optimă a fierului vechi în cuptoarele cu arc electric, utilizarea hidrogenului și a energiei regenerabile în industria siderurgică.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În calitate de parteneri, suntem bucuroși să ne alăturăm LIBERTY Galați în călătoria către o industrie siderurgică cu amprentă neutră de carbon și să punem în centrul acesteia generațiile viitoare.

Prioritatea universității noastre este să le asigurăm studenților noi oportunități de învățare și dezvoltare. Cu această ocazie, doresc să îi încurajez pe tineri să contribuie activ la crearea unui viitor sustenabil”, a precizat Lucian Georgescu, rectorul Universității Dunărea de Jos.

La rândul lor, reprezentanții Liberty Galați au declarat că modulul oferă acces la o educație orientată spre viitor și la oportunități de carieră în industria oțelului.

„Noua generație va lucra într-o industrie modernă, digitalizată, automatizată și sustenabilă, iar obiectivul nostru pentru studenți este să dobândească competențele tehnice și profesionale care îi vor ajuta în carieră”, a precizat Mihaela Vereș, Manager Resurse Umane la LIBERTY Galați, într-un comunicat.

Liberty Galați vrea să creeze un viitor sustenabil până în 2030

Președintele Liberty Galați a prezentat în luna mai 2022 viziunea grupului de a crea un viitor sustenabil până în 2030. Calea aleasă de conducere nu este deloc ușoară, deoarece aceștia urmăresc transformarea industriei siderurgice și a companiei într-un producător de „oțel verde”, cu amprentă neutră de carbon.

În România, grupul deține LIBERTY Galați, cel mai mare producător integrat de oțel din țară, cu o capacitate de producție care va ajunge în curând la trei milioane de tone de oțel.