Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii o CONVOACĂ în Parlament pe Carmen Dan. VEZI motivul
Liberalii o CONVOACĂ în Parlament pe Carmen Dan. VEZI motivul

Liberalii o CONVOACĂ în Parlament pe Carmen Dan. VEZI motivul

Conducerea PNL a decis, în ședința de luni a Biroului Executiv al partidului, să o convoce pe ministrul de Interne Carmen Dan în Parlament, ca urmare a acțiunilor Jandarmeriei la protestul de duminică seară, a anunțat președintele liberal, Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a convoca ministrul de Interne, ca urmare a gravelor pericole create de Ministerul de Interne faţă de demonstranţi”, a spus Orban, după ședința BEX a PNL de la Palatul Parlamentului. 

Peste 25.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Capitală, nemulțumiți de modificările anunțate de PSD la Legile justiției și de noile măsuri ale Guvernului în domeniul fiscal. Jandarmi călare au fost prezenți în mulțime, lucru ce i-a enervat pe cei care au participat la protest și care a avut ca rezultat îmbrânceli între cele două tabere.

Manifestanții au fost revoltați de prezența animalelor în mulțime, caii fiind foarte agitați din cauza zgomotului, potrivit Digi 24. Jandarmii au decis să facă un cordon în jurul protestatarilor, încercând să-i impiedice să meargă și pe al doilea sens de mers pe Lascăr Catargiu. Însă  încercarea a fost eșuată însă, iar oamenii au ajuns și pe al doilea sens al bulevardului.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat,pentru postul de televiziune mai sus menționat, că prezența jandarmilor pe cai este o procedură normală, întâlnită la orice manifestație de amploare.

„Jandarmii călare participă la toate manifestațiile care au loc în spatiul public, nu este o noutate sau o premieră. În jur de 20-25 de cai si calareți, nu stiu daca toti sunt în dispozitiv azi. Colegii mei au fost în strada de fiecare dată când am avut manifestantii de amploare. ”, a spus Georgian Enache.

Reprezentanții Jandarmeriei au mai susținut că, în conformitate cu art. 29 din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea instituției, personalul jandarmeriei poate folosi animalele de serviciu în misiuni, iar scopul cailor prezenți în dispozitiv duminică seară a fost  „de a orienta masa de manifestanți pe un singur sens de circulație”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: