Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii din Constanța vor 300 hectare de spații verzi în oraș
Liberalii din Constanța vor 300 hectare de spații verzi în oraș

Liberalii din Constanța vor 300 hectare de spații verzi în oraș

Consilierii locali municipali ai Partidului Național Liberal au depus la Primăria municipiului Constanța un proiect de hotărâre prin care propun înființarea de noi spații verzi în municipiul Constanța în suprafață de cel puțin 300 hectare.

„Este un demers urgent pentru un oraș bolnav. Dacă Decebal Făgădău se va opune înseamnă că nu are nicio rușine să continue diminuarea drastică a spațiului verde începută împreună cu predecesorul său și vom constata că interesele imobiliare din Primăria Constanța sunt mai presus de cele ale constănțenilor”, afirmă liderul Organizației Municipale Constanța a PNL, Septimiu Bourceanu. El susține că, în 10 ani, primăria nu a reușit să realizeze un Registru al Spațiilor Verzi și să actualizeze Planul Urbanistic General, “documente vitale pentru municipiul Constanța”.

Liderul local PNL îl acuză pe primarul Decebal Făgădău că “sufocă orașul cu construcțiile care înghit spațiului verde, fiind, incontestabil, în ultimii zece ani, arhitectul distrugerii acestuia”, amintind că “acest lucru se întâmplă într-un oraș care are de zece ori mai puțin spațiu verde pe cap de locuitor decât Baia Mare și aproape la jumătate decât cer normele Uniunii Europene”. Primarul Constanței, Decebal Făgădău (PSD), refuză să intre în dispute politice cu opoziția. El a declarat că, în urmă cu două luni, a semnat, pentru prima dată în istoria orașului, pentru întocmirea Registrul Spațiilor Verzi. USR Constanța a transmis însă că Registrul a fost câștigat de un reprezentant al PSD București și că va urmări “cu atenție” realizarea acestuia.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: