Liberalii, ademeniți cu promisiunea scoaterii UDMR din guvern

Liberalii, ademeniți cu promisiunea scoaterii UDMR din guvern

PSD le promite unor liberali că, dacă suficienți parlamentari părăsesc partidul, UDMR poate fi eliminată de la guvernare.

PSD nu renunță la tentativele de seducere a unor parlamentari liberali după alegerile europarlamentare de pe 25 mai, în eventualitatea în care PNL nu atinge 20%. Socialdemocrații încearcă să convingă deputați și senatori liberali să plece din partid pentru a susține guvernul Ponta și a reface USL, măcar la nivel de imagine.

Surse din PNL au declarat pentru EVZ că liberalilor li s-a promis că UDMR ar putea fi scoasă de la guvernare dacă un număr suficient de parlamentari liberali s-ar alătura actualei majorități guvernamentale. Și fostul premier Călin Popescu Tăriceanu s-a implicat ca negociator între cele două părți. Șansele ca eforturile lui Tăriceanu să aibă succes sunt însă scăzute, în condițiile în care, spun sursele EVZ, fostul premier mai păstrează legătura doar cu patru- cinci parlamentari, dar nici plecarea acestora din PNL nu este certă.

Așa se explică și declarațiile făcute duminica trecută, din senin, de președintele UDMR, Kelemen Hunor. „Dacă vom pleca, vom pleca prin şi datorită deciziei noastre, dar în acest moment nu se pune această problemă”, a declarat el.

Ne puteți urmări și pe Google News