Evenimentul Zilei > Politica > Lia Olguţa Vasilescu: „Dosarul meu este o făcătură politică oribilă”
Lia Olguţa Vasilescu: „Dosarul meu este o făcătură politică oribilă”

Lia Olguţa Vasilescu: „Dosarul meu este o făcătură politică oribilă”

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat duminică, la Craiova, că dosarul său este „o făcătură politică oribilă” şi că "cetăţenii şi-au dat seama de acest lucru".

''Nu există imunitate parlamentară decât pentru declaraţii politice. Restul este o glumă. Dosarul meu este în instanţă şi chiar cinci instanţe au spus ce spuneam şi eu: că dosarul meu este o făcătură politică oribilă şi cred că cetăţenii şi-au dat seama de acest lucru, ca dovadă scorul obţinut la alegerile locale şi la alegerile parlamentare'', a spus Olguţa Vasilescu, în cadrul unei conferinţe de presă în care şi-a prezentat bilanţul de primar al Craiovei, potrivit agerpres.ro.

Vasilescu a mai spus, referindu-se la acuzaţiile aduse de procurorii DNA, că dacă ar fi pusă de zece ori în situaţia de a reabilita faţadele blocurilor din sponsorizări, ar face acelaşi lucru.

''De zece ori dacă aş fi pusă în aceeaşi situaţie, aş face acelaşi lucru, adică să rog oameni din mediul de afaceri să sponsorizeze, nu pe mine, ci oraşul în care şi ei locuiesc şi pe care îl vor şi ei mai frumos. Şi nu au fost doar firme care au avut legături cu Primăria Craiova. Toate cele patru infracţiuni de luare de mită sunt în capital electoral. În traducere liberă: dacă populaţia are încredere în tine, trebuie să faci puşcărie. Dar iată că totuşi judecătorii care au avut acest dosar în mână au spus ceea ce spun şi eu de câteva luni: că este o făcătură oribilă care trebuie să se întoarcă la DNA'', a adăugat ea.

Tribunalul Bucureşti a decis, pe 15 decembrie, să trimită pentru a doua oară la DNA dosarul în care Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de corupţie. Decizia nu este însă definitivă şi a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Bucureşti. Iniţial, pe 7 octombrie, un judecător de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti a constatat că rechizitoriul întocmit de DNA în acest dosar conţine nereguli. Magistratul a stabilit ca fiind nule mai multe probe strânse de anchetatori, respectiv declaraţiile date de trei martori în faţa ofiţerilor de poliţie judiciară, deoarece aceştia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmărire penală, precum şi o declaraţie dată de denunţătorul Ionuţ Pârvulescu. Tot atunci, judecătorii au stabilit că Olguţei Vasilescu i s-a încălcat dreptul la apărare.

Ulterior, DNA a făcut contestaţie, admisă de Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a decis rejudecarea de către Tribunalul Bucureşti a cererilor şi excepţiilor ridicate de Olguţa Vasilescu şi ceilalţi inculpaţi.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: