Leonidele de anul acesta sunt o ploaie, nu o furtună! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Leonidele de anul acesta sunt o ploaie, nu o furtună! HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ai avut timp suficient să reflectezi asupra celor întâmplate în ultimul timp, în weekend, iar acum, luni, începutul săptămânii, poţi să acţionezi. Nu rata momentul, conjunctura nu se repetă!

Câți meteori Leonizi poți vedea în 2020? Răspunsul depinde întotdeauna de când privești, unde privești și de claritatea și întunericul cerului tău nocturn.

În anul 2020, suntem norocoși să avem creșterea Lunii la apus, devreme seara, pentru a oferi condiții bune de observație, cer întunecat pentru ploaia de meteori Leonide din acest an. Așadar, s-ar putea să vedeți până la 10-15 meteori pe oră în timpul orelor întunecate ale nopții, în special dinaintea zorilor.

Unde ar trebui să te uiți la ploaia de meteoriți? Auzim o mulțime de rapoarte de la oameni care văd meteori din curți, poduri, străzi și pe autostrăzi, în orașe și în jurul acestora. Dar cel mai bun loc pentru a urmări o ploaie de meteoriți este întotdeauna la țară. Mergeți suficient de departe de oraș, încât stelele sclipitoare, aceleași stele înecate de luminile orașului, încep să apară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parcurile din oraș sunt adesea locuri excelente pentru a viziona ploaia de meteoriți. Apoi, asigurați-vă că mergeți în parc devreme în timpul zilei și găsiți o zonă larg deschisă, cu o vedere bună a cerului în toate direcțiile. Reveniți după miezul nopții. Oops, nu se poate, este dictatura sanitară! Sau, completați o declarație?!

Când cade noaptea, probabil că vei fi nerăbdător să vezi meteorii. Nu uitați însă că ploaia de stele este mai vizibilă după miezul nopții. Prindeți un pui de somn la începutul serii, dacă puteți. După miezul nopții, îmbrăcați-vă bine, nu uitați să luați și o pătură, întindeți-vă confortabil pe un șezlong în curte, dacă aveți și urmăriți, cât mai bine, în direcția constelației Leului.

Uneori prietenilor, vânătorilor de meteori, le place să privească împreună, unii cu aparate sofisticate ca să prindă o imagine bună. Alții sunt solitari. Eu fac parte din ultima categorie.

Regulus, cea mai strălucitoare stea din constelația Leului, punctează un reper al stelelor cunoscute sub numele de Falce. Dacă urmăriți toți meteorii Leonizi, aceștia par să radieze din această zonă a cerului.