Evenimentul Zilei > Sport > Leonard Doroftei e la un pas de a părăsi șefia FR de Box: „Nu am venit aici ca să fiu înjurat!”
Leonard Doroftei e la un pas de a părăsi șefia FR de Box: „Nu am venit aici ca să fiu înjurat!”

Leonard Doroftei e la un pas de a părăsi șefia FR de Box: „Nu am venit aici ca să fiu înjurat!”

Leonard Doroftei, președintele Federației Române de Box, a părăsit, ieri, sala în care s-a ținut ședința Biroului Federal, după ce vicepreședintele Vasile Câtea a beneficiat prin vot dreptul de parafare pentru a gestiona activitățile curente ale forului

După ce a părăsit sala înaintea discuțiilor, Doroftei i-a cerut demisia de onoare lui Câtea, pentru jignirile aduse , și a spus că va analiza la rece această situație, urmând ca în zilele următoare să ia o decizie în privința continuării sale la șefia federației.

„Vicepreşedintele Vasile Câtea m-a jignit, pentru că i-am spus: ori pleci tu ori plec eu. I-am spus să-şi dea demisia de onoare pentru jignirea pe care mi-a adus-o. I-am spus că nu pot lucra cu el, în condiţiile în care mă jigneşte.

Omul nu şi-a dat demisia şi atunci am renunţat eu. El este şi consilierul ministrului, are şi o funcţie politică, şi mi s-a părut urât, neonorabil ca un om ca el să facă lucrurile astea. Plus că jignea un om care a trezit lumea, care a arătat o imagine în box.

O să iau şi eu o decizie, o să discut cu familia mea, cu prietenii. Am venit să ajut, am venit pentru performanţă. Eu visez ceva, ei visează altceva. Eu vreau să avem un viitor în box, ei trăiesc momentul, treaba lor. Ce rost are să mai stau acolo? Am venit să ajut, nu am luat un leu, nu am avut pretenţii la nimic şi atunci pentru ce să stau, să pierd timpul. Ca să mă înjure unul sau altul? Ei s-au folosit de imaginea mea peste tot, la AIBA, la ministru, peste tot m-au băgat la înaintare. Eu am o afacere, vreau să stau cu copiii mei mai mult. Nu am venit să supăr sau să deranjez pe nimeni”, a explicat Doroftei, pentru Agerpress.