În zilele de vară, nu îți dorești nimic mai mult decât să prepari ceva rapid și gustos. Căldura ne afectează pe toți și doar gândul de a sta ore întregi în bucătărie pare înfiorător. Dar, există anumite rețete care ar putea să te facă să zâmbești într-o zi fierbinte de vară. Italienii vin cu soluția. Află cum poți prepara o rețetă de paste cu cu roșii crude, mozzarella și măsline.
Sosul nu a necesitat gătire. Te poți bucura de dulceața și prospețimea roșilor crude. Se bazează, în mare parte, pe o rețetă romană cunoscută sub numele de pasta alla checca (se pare că poartă numele inventatoarei sale Francesca - „checca”). Ceea ce este sigur este că pasta alla checca este un fel de mâncare improvizat și bun de vară, din paste cu roșii crude, mozzarella și măsline.
Rețetă de paste cu roșii crude și mozzarella
Aveți nevoie de aproximativ 500 g de roșii. Puteți amesteca roșii de salată mari, tari, ușor verzi și o mână de roșii cherry dulci. Este o idee bună să tăiați în patru roșia și să scoateți semințele din fructele mari. În timp ce cele mai mici pot fi tăiate pur și simplu cubulețe. În ceea ce privește brânza, puteți folosi mozzarella sau orice alt sortiment din lapte de vacă. În orice caz, asigurați-vă că s-a scurs timp de câteva ore și apoi este tăiată cubulețe mici. Un alt adaos plăcut la acest fel de mâncare sunt câteva semințe de fenicul. Dar doar dacă vă place aroma lor dulce, asemănătoare anasonului.
Unii oameni gătesc mai întâi pastele și le lasă să se răcească înainte de a adăuga condimentul. Alții lasă condimentul să stea în apă în timp ce pastele se gătesc, timp în care se poate adăuga usturoiul și ierburile. Acestea se vor simți mai intens deoarece căldura scoate în evidență aromele. De asemenea, pastele fierbinți absorb mai bine condimentele.
Ingrediente necesare
Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara patru porții de paste:
- 500g roșii tari și gustoase - de preferat un amestec de soiuri
- 200 g mozzarella
- 1 cățel de usturoi
- 60 g măsline verzi, cărnoase, tocate mărunt
- 1 lingură cu vârf de capere, tocate mărunt
- 1 lingură rasă de pătrunjel proaspăt
- 1 mână de frunze proaspete de busuioc, rupte
- 1 vârf de cuțit de semințe de fenicul
- 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper negru
- 450 g paste
Mod de preparare
Tăiați în patru roșiile mari, scoateți semințele și tăiați-le mărunt (pentru roșiile mici și cherry, tăiați-le mărunt și nu vă îngrijorați de semințe). Brânza se taie mărunt. Usturoiul se curăță de coajă și se toacă mărunt. Într-un castron mare, se amestecă roșiile cu brânza, usturoiul, măslinele, caperele, ierburile, semințele de fenicul și uleiul de măsline, apoi se condimentează după gust și se lasă deoparte.
Între timp, se aduce la fierbere o oală mare cu apă pentru paste, se adaugă sare, se amestecă, apoi se adaugă pastele și se fierb până sunt al dente. Turnați pastele scurse peste ingredientele tăiate cubulețe, amestecați foarte bine și serviți, conform The Guardian .