Țările europene au brusc mare nevoie de noi legi pentru a proteja femeile împotriva abuzurilor care sunt comise de migranţi. În acest context, o nouă lege care urmează să fie votată săptămâna aceasta în parlamentul francez - Legea împotriva violenței sexuale și sexiste -ar putea fi ca o speranţă că migranţii nu vor mai avea curajul să atace femeile europene.
"Efectuarea de comentarii asupra aspectului fizic, a face observații sexiste, a privi, a fluiera după femei sau a urmări o persoană care nu răspunde" sunt comportamente care ar fi sancționate cu amendă de 90 de euro și ar putea ajunge la 750 euro sau chiar 3000 euro pentru repetări .
Miza este mare, este vorba de libertatea femeilor de a se plimba liber în spațiile publice
În acest context, "răspunsul politic trebuie să fie puternic și este ", a declarat secretarul de stat responsabil cu egalitatea între bărbați și femei. Nu este ciudat cum o mulțime de țări au nevoie brusc de noi legi împotriva hărțuirii sexuale, violului sau fluierării femeilor? De la începutul crizei migranților, țările au nevoie brusc de noi legi care privesc viol sau legi împotriva hărțuirii sexuale, notează ladepeche.
În Germania, o nouă "lege de viol" a fost introdusă în 2016, după tragedia de abuz sexual care a avut loc în Köln, care a fost cauzată, în cea mai mare parte, de bărbații migranți.
În Suedia, o nouă lege privind consimțământul sexual a fost introdusă în luna mai a acestui an, iar în Spania politicienii lucrează la același tip de lege.
Experții din Țările de Jos susțin, de asemenea, că doresc o lege privind consimțământul sexual. Este clar că siguranța femeilor în Suedia, Germania și alte țări europene este atacată. Atâta timp cât nimeni nu îndrăznește să spună adevărul despre violența migranților împotriva femeilor ca una dintre cauze, soluţia cu legea aceasta nu prezintă garanţia că va tăia elanul bărbaţilor străine de-a mai viola femeile europene.
Poate însă această lege să fie aplicată?
Aceasta este întrebare. Pot fi identificați hărțuitorii şi apoi arestați și condamnați? Dacă luăm ca exemplu povestea Mariei din acest weekend care sa ridicat în fața atacatorului său, după care individul a fugit și nu a fost identificat nici până azi, nu se vede cu ce ar ajuta legea acesta. Tânăra studentă la arhitectură, a ripostat după ce un migrant i-a arătat un gest obscen, acesta, imediat a apucat o scrumieră de pe terasa unei cafenele din Paris şi a lovit-o în faţă, apoi a fugit.
Procuratura din Paris a deschis această dimineață, o investigație privind violența și hărțuirea sexuală a tinerei studente. Va opri acestă lege astfel de cazuri?