Evenimentul Zilei > Sport > Legendarul pugilist Oscar De la Hoya, făcut KO de coronavirus. Și-a anulat meciul de revenire
Legendarul pugilist Oscar De la Hoya, făcut KO de coronavirus. Și-a anulat meciul de revenire

Legendarul pugilist Oscar De la Hoya, făcut KO de coronavirus. Și-a anulat meciul de revenire

Legenda boxului mondial, Oscar De La Hoya, a fost internat de urgență în spital cu Covid-19. De pe patul de spital, pugilistul a spus că virusul i-a spulberat bucuria de a urca în ring, el vizând după 13 ani un come-back.

De La Hoya, care spune că este complet vaccinat, a anunțat, de asemenea, că revenirea planificată pe ring după aproape 13 ani de retragere va fi suspendată.
„Pregătirea pentru această revenire a fost totul pentru mine în ultimele luni și vreau să mulțumesc tuturor pentru sprijinul lor extraordinar”, a scris De La Hoya, în vârstă de 48 de ani, pe Twitter.

„Sunt în prezent la spital pentru tratament și sunt încrezător că mă voi întoarce în ring înainte ca anul să se termine. Dumnezeu să binecuvânteze pe toată lumea și să rămână în siguranță”.

De La Hoya, poreclit „Băiatul de aur”, era programat să se lupte cu Vitor Belfort pe 11 septembrie la Los Angeles numai că infectarea cu COVID 19 i-a stricat planurile. Promotorul de lupte Triller a confirmat că lupta dintre cei doi nu va mai avea loc din cauza stării de sănătate a lui De La Hoya.

În schimb, Belfort se va lupta cu Evander Holyfield, anunta CNN.

Un palmares greu de egalat

Palmaresul pugilistului este unul deosebit. De La Hoya este de 10 ori campion mondial la șase categorii diferite de greutate, potrivit International Boxing Hall of Fame, care l-a angajat pe De La Hoya în 2014.

El a fost desemnat cel mai bun luptător pentru fiecare kilogram din lume de revista The Ring. în 1997 și 1998.
A câștigat o medalie de aur ca ușor la Barcelona în 1992, singurul luptător american care a fost campion olimpic în acel an. A luptat în unele dintre cele mai memorabile lupte profesionale din istorie.

I-a învins pe Julio Cesar Chavez (de două ori), Hector Camacho, Arturo Gatti și Pernell Whitaker.
Dar a pierdut în fața lui „Sugar” Shane Mosley (de două ori) și Bernard Hopkins, Floyd Mayweather Jr. și Felix Trinidad.
De asemenea, a pierdut în fața lui Manny Pacquiao.
Recordul său în luptele pentru titlul mondial este de 24-5, potrivit BoxRec.com.
De La Hoya a înființat Golden Boy Promotions în 2002.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: