Despre fostul iubit de origine chineză al Monicăi Gabor nu se cunosc foarte multe, cu excepția faptului că ar fi miliardar și că a încercat să lanseze o băutură energizantă.
Cunoscut drept Mr. Pink, miliardarul chinez este un personaj misterior, despre care nici concetățenii săi din China nu cunosc foarte multe.
Nimeni nu pare să știe cu adevărat cine este și de unde are atâția bani Mr Pink. În jurul său a fost întrețesută o poveste în care se amestecă religia budistă, muzica rock, stilul trendy și foarte mulți bani. O biografie construită după toate regulile, pentru a atrage atenția, dar, în același timp, și pentru a întreține misterul din jurul său.
Conform WOWbiz, Poe Qui Ying Wangsuo, cum este cunoscut de americani Mr. Pink s-ar fi născut în provincia Qinghai, China, sub numele de Ji Xiang, într-o familie religioasă.
La 16 ani, el ar fi fost numit „Reîncarnare a lui Budha cel viu” și ar fi fost trimis să studieze învățăturile budiste în Nepal și în India. Se mai spune că ar fi trăit trei ani într-o mânăstire și ar fi primit numele Lhamo, care ar însemna „zeitate” în limba tibetană.
De altfel, conform sursei citate, la începutul relației, Monica Gabor afirma că numele de familie al iubitului ei este Lhamo.
O poveste în care religia se împletește cu muzica rock
Ulterior, Ji Xiang ar fi înființat un cult religios care active în insula Taiwan. Acesta se numea Taiwan Drikung Kagyu Auspicious Buddhist Society sau Gagyu secta alba. Adepții săi își propuneau să promoveze un stil de viață sănătos și religia budistă tibetană. Tânărul și-a luat numele de Singa Rinpoche al 8-lea și a
În Taiwan nu a făcut foarte mulți purici, preotul fiind interzis, în 2006, pentru un an. Autoritățile i-au reproșat că nu respectă tradiția religioasă, după ce a lansat un album de muzică rock și hip-hop cu melodii care promovau budismul.
„Frumosul dar controversatul preot tibetan a fost interzis de autoritățile taiwaneze pentru că a început să se comporte ca un star de cinema. Poartă haine trendy și își primește discipolii în tricou și jeansi, nu cu mantie roșie cum au preoții tibetani”, scria presa locală, la vremea respectivă.
Nu există dovezi care să confirme că Mr. Pink de astăzi și Singa Rinpoche sunt una și aceeași persoană. Toată această poveste se bazează pe asemănarea dintre cei doi și pe mărturiile unor apropiați ai misteriosului miliardar. Mai multe persoane apropiate chinezului au povestit lucruri din trecutul acestuia care se potrivesc cu biografia rock-star.
Cine este Mr. Pink cu adevărat
În primul rând, Monica Gabor a povestea, la începutul relației, că Mr. Pink ar fi fost călugăr în tinerețe și că ar fi petrecut trei ani în pustietate.
„ Când avea 16 ani a fost călugăr. A stat în pustietate 3 ani, în India. A renunțat la bunuri și a trăit modest. Mi-am dat seama cât contează să stai într-un mediu simplu, fără mașini, bogății și să-ți dai seama care sunt cadourile vieții. În pustietate și-a dat seama că asta contează foarte mult El crede în karma, crede că viața e un cerc și că tot ce faci se va întoarce. Mă bucur că a plecat de acolo și că ne-am întâlnit”, povestea Monica Gabor.
Un alt angajat al acestuia, J. B. Smith, fost director al companiei lui Pink, a relatat că acesta i-ar fi arătat, CD-uri, DVD-uri și o carte autobiografică de pe vremea când era cântăreț, scriitor și lider spiritual.
„Nu cunosc prea multe despre studiile pe care le-a urmat, știu doar că primii ani i-a petrecut într-o mânăstire în China, printre călugări, unde s-a format ca om iar acum este capabil să facă afaceri în orice domeniu”, a povestit americanul.
În afara acestor mărturii, nu sunt prea multe informații clare din care să rezulte cum a ajuns un preot-cântăreț în California, să facă afaceri de miliarde de dolari. Astfel, misterul rămâne în jurul lui Mr. Pink.
Legături cu regimul comunist din China
Presa din Hong Kong a lăsat să se înțeleagă că omul de afaceri chinez ar avea relații suspuse în regimul comunist de la Beijing. Aceasta după ce Mr. Pink a apărut la semnarea unei tranzacții, alături de mai mulți oficiali chinezi, cu Silvio Berlusconi. Fostul premier Italian a vândut chinezilor o parte din acțiunile pe care le deținea la clubul de fotbal AC Milan.
„Președintele Xi Jinping este un mare fan al fotbalului, iar visul său este să aducă nivelul acestui sport în China la nivel mondial. El a introdus în această săptămână un program de reformă a fotbalului prin care îți propune să dea o mai mare atenție echipei naționale de fotbal, să găzduiască o ediție a Cupei Mondiale, să ajungă la turneul final și chiar să cucereasca un titlu mondial. Pentru a-și atinge acest scop, el nu se va uita la costuri, însă pentru a scoate fotbalul chinez în lume, primul pas este să ajungă în casa fotbalului de clasă mondială”, scria publicația Next Magazine din Hong Kong.