Legea sportului s-ar putea modifica, după o inițiativă a lui Daniel Ghiță

Legea sportului s-ar putea modifica, după o inițiativă a lui Daniel GhițăSursa foto: Facebook

Deputatul PSD Daniel Ghiță, fost campion de K1, vrea să schimbe legea sportului. El a depus azi la Senat propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000. Modificările legislative vizează, printre altele, scoaterea COSR din Legea Sportului și obligativitatea ca federațiile să respecte Recursul în interesul legii și să excludă din rândul membrilor afiliați cluburile de drept public.

Daniel Ghiță vrea să modifice Legea Sportului

Deputatul PSD a spus că toate federațiile din România trebuie să intre în legalitate și că sportivii merită să primească bani de la stat.

daniel ghita

Daniel Ghiță. Sursa foto Youtube

„Am depus, împreună cu #PopescuStefan, proiectul de lege privind legea sportului. Toate federațiile din România trebuie să intre în legalitate! Unica țară din Europa care suntem pe sistemul URSS. Un miliard de euro pentru sport, dar banii nu ajung la sportivii României!”, a spus Daniel Ghiță.

Ștefan Popescu acuză sistemul corupt

Președinte al FR Pescuit Sportiv, Ștefan Popescu este cel care, alături de fostul luptător, a început un adevărat război public cu COSR, ANS și federațiile sportive. Aceștia acuză „sistemul corupt și în afara legii” și modul în care funcționează.

Senat

Sursa foto: EVZ

Legea trebuie corectată

Ștefan Popescu a spus că „acest proiect dorește să aducă corecturi Legii 69/2000. Tocmai pentru a fi pusă în acord cu Recursul în interesul legii prin decizia 19 din 2023, în vederea respectării Cartei Albe a sportului, elaborată de Uniunea Europeană. Și pentru a destructura sistemul corupt din ANS; care a deturnat sume imense din banii alocați sportului de performanță, în condițiile în care rapoartele Curții de Conturi, rezultate în urma controalelor, menționau explicit că sportul de performanță este un atribut exclusiv al federațiilor sportive naționale, nu a ANS. Din punctul meu de vedere, cine va vota împotriva acestui proiect de lege motivat în drept nu vrea să dispară acest sistem incompetent și corupt”, potrivit GSP.

Senatul are 45 de zile de la înregistrarea proiectului de lege să voteze asupra lui. Dacă nu, se consideră acceptare tacită și respectiva inițiativă legislativă merge mai departe, la Camera Deputaților, care este organism decizional.

Ne puteți urmări și pe Google News