LEGEA care va stârni furie MAXIMĂ: Prelucrările în Photoshop vor fi INTERZISE! Aflaţi despre ce este vorba
- Antonia Hendrik
- 2 octombrie 2017, 00:11
În curând nu vom mai vedea fotografii prelucrate ale chipurilor femeilor, nici în online şi nici în reviste. Peste tot vedem proporții ale corpului sau chipului modificate în Photoshop, dar această lege va stopa acest truc la care majoritatea vedetelor apelează. Legea vine în urma faptului că în reviste, pe internet, pozele nu reflectă realitatea fiind modificate în photoshop derutând tinerele care îşi iau modele de viaţă urmărind aceste poze cu chipuri perfecte ale unor vedete şi nu numai.
Deja de câțiva ani, au intrat în lumina reflectoarelor fotografiile de pe coperțile revistelor care deformează imaginea femeii normale, asociind noțiunea actuală de frumusețe unor standarde nerealiste.
Problema este că multe tinere ajung să sufere de despresie, bulimie și alte afecțiuni psihologice din cauza acestui trend, de ceva timp s-au pus bazele unui proiect legislativ pentru remedierea situației. Primele rezultate încep deja să se observe.
"Getty Images, agenție foto specializată atât în conținut editorial, cât și în fotografii stock, a publicat un comunicat prin care a anunțat că nu va mai găzdui imagini cu modele ale căror forme corporale au fost alterate digital pentru a fi mai mici sau mai mari. Această decizie a fost făcută publică cu doar câteva zile înainte ca în Franța să intre în vigoare o lege ce obligă toate publicațiile care folosesc imagini cu modele modificate în Photoshop să le eticheteze ca atare.
Site-urile, revistele și orice alte publicații care nu vor evidenția faptul că au folosit o imagine modificată printr-un program de editare foto vor plăti o amendă minimă de 37.500 euro".
"De asemenea, pentru binele modelelor și al persoanelor care le privesc, tot în Franța, noua lege care va intra în vigoare de la întâi octombrie va obliga modele care urmează să apară într-o sesiune foto să prezinte o hârtie de la medic. În respectivul document, trebuie să se menționeze clar că nu sunt periculos de slabe pentru sănătate lor. Rămâne să vedem cât timp va dura până vom vedea pachete similare de legislație adoptate în alte țări importante din lume", titrează playtech.ro.