Legea bugetului pentru 2020, asumată de Guvern. Mai multe amendamenente, acceptate

Legea bugetului pentru 2020, asumată de Guvern. Mai multe amendamenente, acceptate

Legea bugetului pentru anul 2020 a suferit mai multe modificări, după ce Guvernul a fost de acord cu mai multe amendamente depuse de USR și ALDE.

Unul dintre amendamentele acceptate vizează amânarea cu un an a pensiilor speciale pentru primari. Premierul a susținut în plenul Parlamentului că bugetul are la bază date reale, „nu cum au făcut anul trecut”, estimând o creștere de 4,1%.

„Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020 a ținut cont de legea pensiilor aflată în vigoare. Am asigurat sumele necesare pentru creșterea pensiilor prevăzută în legea pensiilor. Dintre amendamentele formulate am aprobat un amendament care prevede comisionul de transmite prin intermediul Poștei Române, de la 1% la 1,1%. Acestea sunte elementele cele mai importante”, a spus acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ceea ce privește modificarea OUG 114, proiectul urmează să „corecteze” prevederi legale din mai multe domenii, precum cel energetic, cel financiar-bancar, al comuncațiilor sau al fondurilor private de pensii. „De asemenea cuprinde o serie de măsuri de la chestiuni legate de sporuri, până la chestiuni legate de diferite tipuri de reglementări referitoare la cheltuielile din bugetul de stat(...)Am desființat taxa de 2% pentru companiile din energie. Am abrogat prevederile care introduc taxa în sectorul bancar(...)Am acceptat un amendament USR care are un temei destul de serios și anume prorogarea termenului de intrare în vigoare a indemnizațiilor, pensiile speciale, pentru primari vicepremiari, aleși locali.” potrivit spuselor premierului.