Evenimentul Zilei > EVZ Special > Legătura dintre Mussolini și Sophia Loren tulbură fotbalul! Istoria secretă
Legătura dintre Mussolini și Sophia Loren tulbură fotbalul! Istoria secretă

Legătura dintre Mussolini și Sophia Loren tulbură fotbalul! Istoria secretă

Nu, Sophia Loren n-a fost amanta lui Benito Mussolini. Era, de altfel, mult prea tânără. Între cei doi există, însă, o legătură de familie.  Iar rodul acestei legături este strănepotul dictatorului fascist Benito Mussolini,  Băiatul are numai 18 ani și e fotbalist, dar tocmai aici e marea problemă.

Legătura dintre Mussolini și Sophia Loren tulbură și astăzi lumea fotbalului italian!  Cooptarea lui Romano Floriani Mussolini, strănepotul dictatorului Benito Mussolini, în echipa clubului Lazio Roma a stârnit interesul presei din întreaga lume. E drept, galeria clubului roman are o lungă istorie de scandări rasiste, xenofobe și pro-fasciste,, Bietul băiat n-are, însă, nicio vină.


Prețurile mondiale la alimente au explodat! Ne pândește foametea?


Romano Floriani a jucat cu echipele de tineret U-17 și U-18 ale clubului din Roma, iar recent a semnat cu ecipa U19, ceea ce îi deschide posibilitatea unei cariere în Serie A.

Legătura dintre Mussolini și Sophia Loren

Pe tânărul fundaș dreapta îl va urmări, însă, de-a pururi amintirea străbunicului său.  Romano Floriani este fiul Alessandrei Mussolini, fiica fiului cel mai mic al dictatorului italian, Romano Mussolini. Mama Alessandrei Mussolini este, însă. Maria Scicolone, sora mai tânără a faimoasei actrițe italiene Sophia Loren.

Alessandra a fost un model și actriță dar a făcut carieră și în politică. Membră a Senatului Italian și a Parlamentului European, ea este singura dintre urmașii Mussolini care este activă pe scena politică. Deși extrem de vocală altădată, Alessandra a preferat să nu comenteze, de teamă să nu-i facă și mai mult rău fiului său.

Cine a fost „Il Duce”?

Benitto Mussolini, numit și „Il Duce” de susținătorii săi, a condus Italia din 1922 până în 1943. Sprijinit initial de italieni și chiar de democrațiile occidentale pentru că a pus capăt haosului de după primul război mondial, Mussolini a pierdut  treptat sprijinul popular. S-a afirmat pe scena internațională printr-o politică expansivă. A suprimat insurgențe libiene, a ocupat Etiopia și s-a implicat în războiul civil spaniol de partea lui Franco. În 1939 a anexat Albania,


Biden caută aliați contra Chinei. Din păcate, a greșit adresa


În cel de-al doilea război mondial, Mussolini s-a alăturat Germaniei naziste încercând să impună dominația Italiei în Marea Mediterană.

Forțele italiene au fost, însă, umilite în Grecia. Înfrângerile din Libia, Tunisia și Sicilia au distrus au fîcut ca sprijinul popular pentru Mussolini să dispară. A fost îndepărtat de la putere și încarcerat, dar a fost salvat de germani printr-o faimoasă operațiune. Adoi ani până la sfârșitul războiului, când a fost cap mai rezistat timp de doi ani la cîrma unui stat marionetă, În primăvara anului 1945 a fost capturat de partizani și spânzurat fără judecată alături de amanta sa Claretta Petacci, scrie ziarul turcesc Daily Sabah.

Motorul economiei germane s-a gripat! Probleme mari pentru Merkel