Evenimentul Zilei > EVZ Special > Legalizarea POLIGAMIEI, pe masa Curții Supreme a SUA. Ca și în cazul căsătoriilor HOMOSEXUALE, sunt invocate Drepturile Omului
Legalizarea POLIGAMIEI, pe masa Curții Supreme a SUA. Ca și în cazul căsătoriilor HOMOSEXUALE, sunt invocate Drepturile Omului

Legalizarea POLIGAMIEI, pe masa Curții Supreme a SUA. Ca și în cazul căsătoriilor HOMOSEXUALE, sunt invocate Drepturile Omului

Poligamia pare a fi următorul pas pentru compromiterea și destructurarea familiei creştine tradiționale, după legalizarea căsătoriilor homosexuale..

Legalizarea căsătoriilor homosexuale a deschis Cutia Pandorei. Dacă, pe baza drepturilor omului, s-a stabilit că o familie nu mai este OBLIGATORIU alcătuită dintr-un bărbat și o femeie, pare logic ca aceleași drepturi ale omului să permită orice alcătuire de familie pentru care există solicitări.

Astfel, s-a deschis calea pentru legalizarea oricăror perversiuni imaginabile: poligamie, pedofilie, incest, zoofilie.

Și lucrurile nu au întârziat să o apuce pe această cale aberantă: la Curtea Supremă a Statelor Unite a fost înregistrată la jumătatea lunii septembrie o solicitare pentru legalizarea poligamiei. Kody Brown și cele patru femei cu care trăiește au cerut Curții Supreme să anuleze o decizie a Curții de Apel care confirma o lege mai veche din Utah, potrivit căreia este interzisă coabitarea cu mai mulți parteneri, chiar dacă bărbatul este căsătorit legal cu o singură femeie.

Anterior, Kody Brown obținuse din partea unei curți inferioare o decizie care considera că legea din Utah violează drepturile poligamilor la intimitate și la libertate religioasă.

Ca multe alte „familii” poligame, Brown este căsătorit legal cu una dintre femei și „căsătorit spiritual” cu celelalte trei.

O decizie favorabilă a Curții Supreme ar favoriza cereri similare și în Europa, unde numărul musulmanilor, adepți ai poligamiei, a crescut dramatic în ultimii ani, ca urmare a valului de imigranți.


Procurorii din Utah afirmă că, în general, îi lasă pe poligami în pace, însă susțin că au nevoie de interdicția legală a poligamiei pentru a acționa împotriva altor infracțiuni, precum căsătoriile sub vârsta legală sau agresiunile sexuale.

Procurorul General din Utah a refuzat să comenteze acțiunea lui Kody Brown.

Brown și „nevestele” sale afirmă că legea anti-poligamie din Utah are un efect dăunător, deoarece obligă „familiile plurale” să se ascundă de teama repercusionilor legale. Cei cinci au declarat că acesta a fost motivul pentru care, în 2011, au părăsit domiciliul lor din Lehi, Utah, în 2011, deoarece autoritățile începuseră o investigație asupra stării lor civile.

Deși investigația a fost ulterior închisă, fără repercusiuni, Brown și femeile lui s-au declarat în continuare „amenințați”.

Investigația ar fi fost declanșată după ce cei cinci au devenit protagoniștii unui reality-show televizat, numit „Sister Wives” („Nevestele surori”).

Brown și femeile lui fac parte din Biserica lui Iisus Hristos a Sfinților din Urmă, o ramură a Bisericii Mormone, care numără circa 38.000 de credincioși, care locuiesc mai ales în Utah și în statele vestice.

Biserica Mormonă a cerut încă din 1890 aripii disidente să pună capăt practicilor de poligamie, pe care le interzice celor 15 milioane de membri ai săi din întreaga lume.