Fondatorul Solidarității se arată intransigent față de invazia musulmană care are loc în aceste zile asupra Europei.
A fondat Sindicatul Solidaritatea, dând una dintre cele mai puternice lovituri lagărului comunist. Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, fost președinte al Poloniei, după căderea comunismului, Lech Walesa nu se dezice de poziția sa conservatoare nici când vine vorba despre valul de imigranți cu care se confruntă Europa.
Într-un interviu realizat cu reporterii de la Jerusalem Post, Walesa a afirmat:
„Este de înțeles de ce Polonia și Europa se tem de acest aflux. Ei vin din locuri unde oamenii sunt decapitați. Ne temem că același lucru ni se va întâmpla și nouă.”
Fostul lider al Solidarității continuat pe același ton:
„Noi în Polonia avem apartamente mici, salarii mici și pensii mici. Văzându-i pe imigranți la televizor am constatat că arată mai bine decât noi. Sunt bine hrăniți, bine îmbrăcați și poate chiar și mai bogați decât suntem noi.”
Lech Walesa a punctat apoi:
„Și noi polonezii am fost imigranți în timpul comunismului. Dar indiferent unde am mers, al respectat cultura și legile locului. Acești imigranți sunt altfel. Chiar ajunși la a doua sau a treia generație - uitați-vă la Franța, de exemplu - care au avut parte de educație bună și s-au îmbogățit, tot se întorc împotriva țării gazdă.”
Întrebat dacă nu simte nimic pentru ei, Walesa a răspuns:
„Regimul comunist s-a oferit să mă lase să plec din Polonia și să devin refugiat. Am refuzat. Am rămas să lupt pentru lucrurile în care credeam. Este adevărat că mulți imigranți au fugit pentru că s-au temut pentru viața lor, însă mulți imigrează pentru a-și îmbunătăți standardul de viață.”
Liderul polonez a tras un semnal de alarmă teribil:
„Este o mare problemă. Dacă Europa își deschide porțile, curând vor veni aici milioane și, trăind printre noi, vor începe să-și practice obiceiurile, inclusiv decapitările.”
Walesa le cere liderilor europeni să se întâlnească și să găsească o soluție, având chiar și o sugestie:
„Sfatul meu este ca mai ales națiunile bogate, cum ar fi Germania, să le acorde ajutor financiar pentru a crea locuri de muncă în țările lor de origine.”