Leacul suprem are efect în China! 90% rată de vindecare, fabricat în Europa

Leacul suprem are efect în China! 90% rată de vindecare, fabricat în Europa

Un studiu recent efectuat în China arată că un medicament care este fabricat în Elveţia a vindecat 90% dintre pacienţii testaţi pozitiv cu Coronavirus.

Daily Star anunţă că pacienţii incluşi în studiu prezentau simptome severe sau critice au fost repartizaţi la două spitale diferite din provincia Anhui, în estul Chinei. Împreună cu tratamentele aprobate de oficialii de la Beijing, toţi au primit Tocilizumab, iar rezultatele obţinute au oferit lumii speranţa unei salvări nesperate.

Testul s-a întins pe 9 zile, între 5 şi 14 februarie, „iar dacă analizele studiului vor arăta că acesta este cu adevărat eficient”, lumea va avea curând o armă redutabilă pentru combaterea epidemiei de Covid-19.

Tocilizumab mai este cunoscut şi sub denumirea Actemra şi este produs de grupul farmaceutic elvetian Roche; de obicei, acest medicament este folosit pentru tratarea artritei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„După numai câteva zile de la administrare, temperatura pacienţilor a revenit la normal şi celelalte simptome s-au îmbunătăţit”, arată sursa citată.

„Tocilizumab este un tratament eficient în tratarea pacienţilor cu simptome severe de Coronavirus, ceea ce ne furnizeaza o nouă strategie terapeutică în această infecţie fatală”, este una dintre concluziile studiului.

Şeful departamentului medical al Genentech (corporaţie biotehnologică din grupul Roche), Levi Garraway a declarat la rândul său: „Am iniţiat acest studiu clinic pentru a studia Actemra ul ca tratament pentru pacienţii ce suferă de pneumonia Covid-19 şi pentru a putea stabili potenţiaul rol al acestui medicament în lupta cu boala.

În aceste vremuri fără precedent, anunţul de azi este un exemplu puternic despre cum industria şi autorităţile de reglementare pot colabora rapid pentru a aborda Covid-19. Vom anunţa rezultatele cât mai curând posibil.”

Vinerea trecută, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat un studiu global denumit SOLIDARITATE şi al cărui scop era readaptarea medicamentelor care ar putea opri virusul.