Lea T., al doilea transsexual frumos al lumii

Lea T., al doilea transsexual frumos al lumii

În materie de frumuseţe feminină, Brazilia este deja celebră pentru Giselle Bündchen şi Adriana Lima. Acum experimentează o nouă dimensiune a frumosului cu Lea T.

După April Ashley, ea este al doilea fotomodel transsexual care s-a impus cu succes şi fără mari dificultăţi în lumea modei internaţionale, fiind deja celebră pentru mai multe pictoriale în reviste de renume. A apărut în ediţia italiană a "Vanity Fair" şi a pozat goală pentru "Vogue" Franţa.

Născut în urmă cu 28 de ani şi trecut în registrul de evidenţă a populaţiei cu numele de Leandro Cerezo, Lea T. este unul dintre copiii jucătorului brazilian de fotbal, Toninho Cerezo. Familia a fost şocată de gestul său de a urma un tratament hormonal şi de a suferi mai multe operaţii de schimbare de sex pentru a deveni fată.

Acum, tânăra şi aminteşte că, la auzul deciziei că doreşte să îşi schimbe sexul, tatăl a spus cu deznădejde: ”Sigur este ceva în neregulă cu mine”. Însă ea a hotărât că trebuie să meargă mai departe, în ciuda comentariilor răutăcioase şi a tuturor piedicilor sociale pe care le-ar fi întâmpinat. A ales  ”între a fi fericită şi a încerca să fie fericită”, mărturisea într-un interviu acordat "Vanity Fair".

Lea T. a fost remarcată de către directorul de creaţie al casei Givenchy. El a fost primul care a încurajat-o să îşi ducă visul la bun sfârşit. Acum tânăra face parte din campania de promovare a ultimei colecţii haute couture a prestigioasei case de modă, iar pictorialul l-a dedicat tuturor prietenilor transsexuali.

”Tot ce s-a scris pozitiv în presă despre acest subiect demonstrează că noi suntem capabili să facem şi alte lucruri în afară de prostituţie şi de a deveni hair-stylişti”, a comentat La Roche, un angajat al unei angenţii guvernamentale braziliene, care este, la rândul său, transsexual.

Coşmarul ”Reginei”

Primul model transsexual al lumii a fost April Ashley. Născut George Jamieson, în 1935,  a început să trăiască propiul coşmar încă din copilărie când, din cauză că suferea de ”spina bifida” (afecţiune care a determinat incontinenţa urinară), a fost izolat. În plus, organele genitale îi erau subdezvoltate, astfel că, la vârsta de 15 ani nu dădea semne de maturizare sexuală.

Pentru că în adolescenţă a încercat să se sinucidă, familia l-a internat într-o clinică de psihiatrie, unde i s-a administrat tratament cu electroşocuri. În acelaşi spital a fost violat în repetate rânduri, povesteşte, mai târziu, în cartea autobiografică ”The First Lady”.

În 1950 s-a mutat la Paris, sub numele de April E. Acolo a devenit dansatoare de cabaret, cunoscută publicului drept ”Drag Queen”, ”drag” fiind denumirea generică atribuită travestiţilor.

Zece ani mai târziu, a fost supus unei operaţii de schimbare de sex, care  a durat şapte ore şi care, deşi a fost urmată de dureri fizice foarte mari, s-a dovedit a fi un succes.

Preţul plătit

A renunţat definitiv la numele George Jamieson, a devenit oficial April Ashley şi a revenit în Marea Britanie, unde s-a căsătorit cu Arthur Corbett, devenit, mai târziu, Baron de Rowallan. După ce a aflat originile masculine ale soţiei sale, Arthur Corbett a anulat imediat căsătoria.

Între timp, Ashley devenise celebră drept primul fotomodel transsexual al lumii. Ca şi Lea T. ea a pozat pentru ”Vogue”, dar a obţinut şi un rol secundat într-un film unde a jucat alături de Bing Crosby şi Bob Hope. Însă, atunci când publicaţia ”Sunday People” a făcut publică informaţia că Ashley este transsexual, producătorii filmului au decis să-i retragă acesteia creditul. Destrămarea căsătoriei şi eşecul cinematografic au făcut-o să se retragă din viaţa publică. În anii ’80 s-a căsătorit cu Jeffery West, alături de care este şi acum.

Ne puteți urmări și pe Google News