Le Figaro: Regele, descendent al lui Vlad Țepeș! Proprietățile din Transilvania, cumpărate când Charles era prinț, cedate lui William
- Mădălina Dinu
- 26 septembrie 2022, 09:19
După moartea mamei sale, regina Elisabeta a II-a, regele Carol al III-lea a moștenit proprietăți precum castelul Balmoral din munții scoțieni, reședința de vară a defunctei și locul unde aceasta a murit, și Sandringham, un domeniu din estul Angliei, unde regina își petrecea în mod tradițional Crăciunul.
Transilvania
Dar monarhul britanic are și proprietăți în Transilvania, pe care publicul nu le cunoaște atât de bine, relatează Le Figaro
Regele Carol al III-lea este un descendent al lui Vlad Țepeș, războinicul român care a inspirat personajul fictiv Dracula, ceea ce îi conferă o legătură specială cu România, potrivit ziarului francez. Acesta susține că linia sa de sânge îndepărtată cu crudul conte l-a determinat să achiziționeze două case în Transilvania, regiune care a servit ca sursa de inspirație pentru romanul lui Bram Stoker din 1897.
Cu toate acestea, din cauza noului său rol de suveran, regele va trebui să cedeze o parte din proprietățile sale moștenitorului său, prințul William, precizează ziarul.
Highgrove
Printre alte proprietăți deținute de nou rege se numără iubita sa reședință din Highgrove, Anglia, o dovadă a acreditării sale ecologice. Cele 360 de hectare nu sunt atinse de îngrășăminte sau pesticide, iar apele reziduale sunt filtrate printr-un sistem dezvoltat dintr-un pat de stuf.
În 2006, Carol al III-lea a cumpărat o casă țărănească de un albastru strălucitor în Viscri, Transilvania. Viitorul monarh a fost îndrăgostit de acest cătun de 400 de locuitori, cu ulițele sale de pământ, cu trăsuri trase de cai și case viu colorate, înconjurate de dealuri verzi.
Meșteșuguri tradiționale
Reședința din secolul al XVIII-lea a fost transformată într-un centru de formare pentru meșteșuguri tradiționale. Charles a achiziționat, de asemenea, o proprietate în Valea Zălanului, pe care a transformat-o în B&B.
„Proprietatea și-a păstrat autenticitatea transilvăneană prin faptul că a fost atent restaurată cu metode și materiale tradiționale", se arată pe site-ul pensiunii. Într-adevăr, camerele sunt mobilate cu mobilier antic și textile din Transilvania. nu vă așteptați să găsiți un televizor, ci mai degrabă multe cărți pe rafturi și, bineînțeles, pentru „ora ceaiului” obligatoriu, un ceainic electric sau un ibric. Cheltuielile pot duce la aproximativ 100 de euro pe noapte.
Încasările din pensiune merg către Fundația Prințului de Wales, în prezent rege al Marii Britanii, o organizație caritabilă lansată în 2015, care are ca scop protejarea patrimoniului țării.
Sate românești
„Este foarte modest, nu este Highgrove. Sunt case țărănești pe care Carol al III-lea a decis să le păstreze", a declarat Stéphane Bern, specialist în familia regală britanică. „A fost fermecat de aceste sate românești și a achiziționat aceste proprietăți în dorința de a păstra patrimoniul”.
Le Figaro se întreabă ce se va întâmpla cu aceste proprietăți acum că Charles este rege. „El poate decide să le atașeze la Ducatul de Cornwall (care asigură o rentă viageră moștenitorului coroanei, acum William, n.r.), caz în care ar merge la William, sau să le păstreze ca proprietăți personale", sugerează Stéphane Bern.