Evenimentul Zilei > Politica > Lăzăroiu: Un guvern de TEHNOCHAȚI ar fi o soluție
Lăzăroiu: Un guvern de TEHNOCHAȚI ar fi o soluție

Lăzăroiu: Un guvern de TEHNOCHAȚI ar fi o soluție

Fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu susține, pe pagina sa de Facebook, posibilitatea constituirii unui guvern de tehnocrați, în cazul în care Victor Ponta va demisiona din funcția de prim-ministru.

În opinia lui Lăzăroiu, un astfel de guvern ar fi o soluție agreată atât de pesediști, care nu ar fi deloc dornici să plece de la guvernare cu un an înainte de termen, dar și pentru peneliști, care nu și-au rezolvat nici până acum problemele de fuziune, deci nu sunt pregătiți de guvernare.

”Ar fi si o solutie corecta din punct de vedere politic, pentru ca vidul de putere apare nu prin motiune de cenzura, ci prin demisia premierului in urma unui dosar penal. Un guvern de tehnocrati ne ar scuti si de derapajele populiste inevitabile la noi inainte de alegeri. Ar fi un guvern care sa se ocupe doar de treburile curente si de organizarea alegerilor. Oricum partidele toate sunt ocupate sa dea explicatii la DNA, asa ca o echipa de tehnocrati macar ar sta cu gandul la guvernare.”, a scris Sebastian Lăzăroiu.

Cu toate acestea, Sebastian Lăzăroiu consideră că ar exista o problemă în această situație, și anume că sunt foarte puțini tehnocrați care ar fi dispuși să-și sacrifice un an din viață pentru a lucra în Guvern, în condițiile în care sectorul privat este mult mai ofertant.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.