Documentul care este prezentat de luju.ro dovedește că și în martie 2018 protocolul secret de colaborare dintre SRI și PÎCCJ era în vigoare.

 

 

Este vorba despre un e-mail pe care actualul vicepreședinte al CSM, procurorul Codruț Olaru, l-a trimis în 21 martie 2018, membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, prin care le lansează acestora o invitație în Biroul de documente secrete al instituției, pentru a studia protocolul din 2009, dar și, atenție, protocolul din 2016, despre care Olaru preciza că este încă în vigoare și are caracter secret. Mailul, transmis în luna martie a anului current, a fost retrimis de Codruț Olaru membrilor CSM și în data de 27 august 2018, în urma izbucnirii scandalului privind protocolul semnat de Lazăr și Hellvig, cu câteva ore înainte că Augustin Lazăr să iasă public și să dea explicații despre protocolul din 2016, scrie luju.ro

 

Codruț i-a deconspirat

 

Caracterul secret al protocolului încheiat în 2016 de Hellvig și Lazăr este principalul motiv pentru care membrii CSM au fost invitați de Codruț Olaru în biroul CDC (Compartimentul de Documente Clasificate) de la etajul 7 la judecătorul „Sega”, unde era „singură zona de Securitate clasificată din sediul nostru”.

 

Cu alte cuvinte, zona de studiere a protocoalelor transmise la CSM de către procurorul general Augustin Lazăr indică și caracterul secret al protocolului din 2016, despre care, chiar în e-mailul vicepreședintelui CSM, se preciza că era în vigoare în martie 2018.

 

De aici rezultă, fără urmă de îndoială, că procurorul general al României, cât și directorul SRI au dezinformat grav opinia publică, lăsând să se înțeleagă că protocolul nu a fost pus în aplicare, fiind în vigoare doar o luna. Realitatea este cu totul alta. Timp de cel putin un an și trei luni, protocolul SRI-PÎCCJ a fost în vigoare și, cel mai probabil, a stat și la baza întocmirii a nenumărate dosare penale în Parchetul General.