„Doresc să le transmit cetăţenilor să aibă încredere în procurori şi că vom rămâne fideli spiritului Constituţiei. Constituţia e a tuturor.

Mă simt într-un moment special nu numai al carierei, ci al României. Făclia despre care cineva a susţinut în deşert că nu este tocmai aşa cum trebuie o să aibă surpriza de a o vedea circulând de la vechea generaţie, la cea nouă. Făclia independenţei va fi transmisă generaţiei următoare", a declarat Augustin Lazăr.

Procurorul general al României a precizat că raportul de evaluare este răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrului Justitiei, intelege sa-l dea Comisiei de la Veneția.

„Cu doar două zile în urmă Comsia de la Veneția spunea că independența procurorilor poate fi afectată, recomandând reexaminarea legilor. Raportul e răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrului Justiției, înțelege să îl dea Comisiei de la Veneția”, a declarat Augustin Lazăr. 

Ministrul Justiţiei a anunțat miercuri, în urma prezentării raportului de evaluare a Procurorului General, că propune revocarea din funcție a acestuia, acuzându-l că prin managementul desfășurat a deturnat activitatea ministerului public. 

 

Te-ar putea interesa și: