Comănescu se află alături de ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, la Summitul ASEM (Europe-Asia Meeting).

Ministrul român a adăugat că l-a asigurat pe oficialul francez de sprijinul României.

"I-am transmis (ministrului francez de Externe – n.r.) personal condoleanţe pentru victime", a spus Comănescu.

"Toată suflarea românească este alături de prietenii noştri francezi în aceste momente teribile. Într-un an, Franţa e confruntată pentru a treia oară cu acte de asemenea brutalitate", a afirmat el, potrivit Agerpres.

Oficialul român a vorbit despre faptul că printre răniţii din atentat se află şi doi români care locuiesc în Franţa.

"Din păcate, se pare că printre persoanele rănite (…) există doi cetăţeni români care trăiesc în Franţa şi care sunt răniţi şi sunt îngrijiţi în spitalele de la Nisa", a declarat Lazăr Comănescu.

El i-a asigurat pe români de sprijinul permanent al MAE în Franţa.

"Serviciul nostru este permanent, Ambasada la Paris, Consulatul la Marsilia. Toate canalele sunt în funcţiune", a subliniat şeful diplomaţiei române.

Atentatul terorist de la Nisa de joi seară, când un franco-tunisian a intrat în plin cu un camion în mulţime şi a deschis focul înainte de a fi neutralizat de poliţie, s-a soldat cu 84 de morţi şi zeci de răniţi, dintre care 18 sunt în stare de "urgenţă absolută", potrivit unui nou bilanţ al guvernului, prezentat vineri dimineaţă.

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) a anunţat vineri dimineaţă că, prin intermediul Ambasadei României în Franţa şi al Consulatului General la Marsilia, întreprinde în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanţele producerii atacului produs la Nisa şi la cetăţenia victimelor.

Cetăţenii români şi rudele acestora au la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24, precum şi linia verde activată de autorităţile franceze: +33 493722222.