Evenimentul Zilei > Sport > Laurențiu Reghecampf s-a trezit la ușă cu poliția și a ajuns la secție. Un scandal care l-a urmărit mulți ani. Cine i-ar fi salvat viața
Laurențiu Reghecampf s-a trezit la ușă cu poliția și a ajuns la secție. Un scandal care l-a urmărit mulți ani. Cine i-ar fi salvat viața

Laurențiu Reghecampf s-a trezit la ușă cu poliția și a ajuns la secție. Un scandal care l-a urmărit mulți ani. Cine i-ar fi salvat viața

În perioada în care era pe val la Steaua, ca antrenor, Laurențiu Reghecampf a început să fie urmărit de trecut. Cornel Dinu a făcut afirmații uluitoare despre un episod în care ar fi fost implicat fostul fotbalist.

În perioada în care era jucător, Laurențiu Reghecampf (47 de ani) a fost implicat într-un mare scandal izbucnit în Germania. Fotbalistul evolua în 2005 la Alemannia Achen, fiind transferat de la Energie Cottbus, și s-a trezit cu poliția la ușă. Procuratura germană a deschis un dosar ce-l viza pe arbitrul Robert Hoyzer, implicat în meciuri trucate din ligile inferioare.

Scandalul uriaș în care a fost implicat Laurențiu Reghecampf

El a făcut o listă cu 25 de persoane, dintre care 13 fotbaliști. Printre aceștia se număra și fotbalistul român. Iar la vremea respectivă, 150 de polițiști au descins la suspecți. „Reghe” a ajuns la secție, a dat declarații, iar ulterior a fost exonerat de acuzații. Casa pe care o deținea la Cottbus a fost perchiziționată. În final, oamenii legii nu aveau suficiente probe. Presa vremii, mai exact influentul cotidian „Bild” scria că implicarea lui Laurențiu Reghecampf, în acel scandal, fusese doar o confuzie.

Dar, trecutul avea să-l urmărească pe „Reghe” la revenirea în fotbalul românesc. Atunci când era pe val ca antrenor, la Steaua. Cazul a devenit încâlcit după mai mulți ani. În 2013, în discuție au apărut doi interlopi croați, care fuseseră implicați în trucarea unor meciuri din Germania. Într-o înregistrare video, Reghecampf a fost văzut de polițiști mergând într-un bar deținut de cei doi frați. El a spus că s-a aflat acolo, întâmplător, o singură dată, alături de fosta soție.

Alibiul ce nu era confirmat de fosta soție

Dar, alibiul său nu era confirmat de Mariana Pfeiffer. „Nu-mi amintesc de Cafe King, să fiu sincera. E posibil să aibă un factor important și timpul, dar noi, după meciuri sau în unele zile libere, mergeam să mâncăm la un restaurant, să bem un pahar cu vin sau rămâneam în zona VIP a stadionului, acolo unde președintele de club ne punea la dispoziție și mâncarea, și băutura.

Cafea beau rar, de asta spun că nu cred să fi fost într-un loc de genul ala. Desigur, mă împrietenisem cu câteva dintre soțiile colegilor lui Laurențiu. Dar vorbeam cu un pahar cu vin în față, nu cu un capuccino. M-au băgat în multe declarații, atât el, cât și actuala lui soție. Am fost jignită, acum aflu că am fost și Dumnezeu știe pe unde… Ce mai urmează?”, spunea prima soție a lui „Reghe”, în anul 2013.

Despre episodul unui blat, cel dintre Bayern Munchen și Cottbus (echipă la care a evoluat Reghecampf) a vorbit în 2013 Cornel Dinu. „Procurorul” se certase cu Anamaria Prodan și a făcut o dezvăluire șocantă.

Afirmații șocante făcute de Cornel Dinu

„N-ar trebui să întru în dialog cu un asemenea personaj, dar țin să-i aduc aminte că ar face bine să-mi fie recunoscătoare că l-am scăpat pe soțul ei de la răzbunarea iminentă a sârbilor! Se întâmplă după un meci Bayern – Cottbus. Eram, într-o seară, la masă la Trattoria cu Răzvan Boanchis și cu patronul restaurantului, Vali Sălăgean. Și primesc un telefon de la Iulian Chiriță, nasul de la prima cununie al lui Reghecampf. Îmi spune: ‘Tată, cum îl salvăm pe finu’, că a dat de necaz?

Cu o zi înaintea partidei, primise 200.000 de euro că să trântească partida cu Bayern, care trebuia să se termine la trei goluri diferența. Erau el și încă vreo doi. S-a terminat însă 3-1. Iar lui Reghecampf i-au transmis băieții că trebuie să se prezinte imediat cu banii înapoi! El credea că-i parleste pe sârbi, avea senzația că discuta cu Romică Pascu”, povestea Dinu pentru „Gazeta Sporturilor”.

Reghecampf reacționa vehement după aceste afirmații ale lui Dinu. „După o noapte de beție sau consum de droguri poți crede că e adevăr pur ce ai visat. Nu am fost implicat în viață mea într-un meci trucat, nici că jucător, nici că antrenor. Bayern poate face blaturi doar în haosul din puțină minte care i-a mai rămas lui Dinu. Am numai compasiune pentru fantomă asta care se agață cu disperare de clubul Dinamo”. El anunța și că-l dă în judecată pe Dinu.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: