Laptele nu e lapte, omleta nu e omletă. Secrete revoltătoare din bucătăria restaurantelor, dezvăluite chiar de chelneri!
- Roxana Roseti
- 16 septembrie 2012, 19:37
Sunt dezvăluite chiar din interior, de către chelneri din restaurantele americane care admit că îşi înşeală cu regularitate clienţii, notează Daily Mail.
"Toate restaurantele au secrete pe care niciun chelner nu le-ar spune clienţilor, însă dacă investighezi afli ce anume nu trebuie să comanzi într-un restaurant sau ce se întâmplă cu adevărat în spatele uşilor bucătăriilor", mai adaugă Daily Mail.
Din pudră şi nu din ouă
Emisiunea "Good Morning America" şi revista americană Reader's Digest s-au unit pentru a dezvălui secretele pe care niciun chelner nu le-ar spune clienţilor lor. Un chelner a susţinut că i-ar spune unui client vegetarian că un anumit fel de mâncare nu conţine carne, indiferent dacă este sau nu adevărat, doar pentru a vinde produsul. O chelneriţă din Kansas a dezvăluit că după ora opt seara vinde numai cafea decofeinizată, pentru a nu fi nevoită să spele două cafetiere! "Aduc la masă 12 căni de cafea, iar unor clienţi le spun că este cafea obişnuită, iar altora le spun că este decofeinizată. Însă toate canile au cafea fără cofeină", a recunoscut chelneriţa.
"Laptele degresat este foarte rar lapte degresat. Foarte puţine restaurante, în afara celor Starbucks, folosesc lapte integral, lapte de 2 la sută grăsime, lapte degresat sau alt tip de lapte, pentru că nu este deloc practic să ai atât de multe feluri de lapte", susţine un alt angajat. Un alt chelner recunoaşte că "la micul dejun, în 99 la sută dintre cazuri omleta este facută din pudră şi nu din ouă proaspete!".
Dressing-uri la găleată
O chelneriţă de la un recunoscut lanţ de restaurante spune: "Punem zahăr în produsele pentru copii pentru a le face mai apetisante. Serios. Punem zahăr mai mult chiar şi în aluatul pentru pizza destinată copiilor". Unele secrete îi fac chiar şi pe chelneri să fie atenţi atunci când merg să mănânce în oraş. "Acum, că am lucrat într-un restaurant, nu aş cere niciodată lămâie în băutură. Toţi ating lămâile. Nimeni nu le spală. Doar le curăţăm, le tăiem şi le aruncăm în pahare", susţine un alt angajat. Alt chelner spune că "multe restaurante cumpara dressing-uri la găleată şi mai adaugă doar câteva ingrediente, cum ar fi ierburile aromatice, în momentul servirii. În plus, în loc de sos tomat adevărat, s-ar putea să primeşti ketchup la tub amestecat cu puţină pulpă de roşii".
Un alt chelner a declarat că "este cel mai bine să te fereşti să mănânci peşte în weekend la restaurant. Majoritatea restaurantelor aduc peşte de două ori pe săptămână, aşa că ar fi bine să fie mâncat de marţi până vineri. Meniurile speciale sunt compuse din alimente care trebuie vândute repede înainte să se altereze".
"Dacă nu vrei să îţi strici cheful de masă, mai bine nu încerci să afli ce ai cu adevărat în farfurie sau în pahar", comentează Daily Mail.