Joe Biden a participat luni seara la un miting electoral în South California.

Adresându-se suporterilor, el a zis:

„Și fraților, unul dintre lucrurile de care sunt cel mai mândru este că am urnit și am făcut să fie aprobat Acordul de la Paris privind Climatul.

„Eu sunt tipul care s-a întors după ce s-a întâlnit cu Deng Xiaoping și a anunțat: cred că China se va alătura (acordului) dacă punem presiune pe ei. Am avut aproape 200 de țări care s-au alăturat.”

Evident, Biden l-a confundat pe președintele Xi Jinping cu răposatul lider chinez Deng Xiaoping, care a părăsit puterea în 1992 și a murit în 1997.

Scăparea fostului vicepreședinte Democrat, care acum candidează pentru a obține desemnarea la alegerile prezidențiale nu ar fi poate atât de gravă, însă ea nu este primul incident care ridică semne de întrebare în legătură cu starea de sănătate a lui Biden, în vârstă de 77 de ani.

Pe 5 septembrie anul trecut, de exemplu, în timpul unei dezbateri electorale, el a suferit o hemoragie la un ochi. Imaginile sale cu ochiul însângerat, de care nu părea să-și dea seama, au produs o puternică impresie asupra opiniei publice americane.