Evenimentul Zilei > International > Lapsus sau Senilitate: Este capabil Biden să candideze? (Video)
Lapsus sau Senilitate: Este capabil Biden să candideze? (Video)

Lapsus sau Senilitate: Este capabil Biden să candideze? (Video)

Doar că la acea vreme, liderul chinez era mort de aproape două decenii. Derapajul de memorie al lui Biden ridică noi semne de întrebare asupra capacității sale de a candida.

Joe Biden a participat luni seara la un miting electoral în South California.

Adresându-se suporterilor, el a zis:

„Și fraților, unul dintre lucrurile de care sunt cel mai mândru este că am urnit și am făcut să fie aprobat Acordul de la Paris privind Climatul.

„Eu sunt tipul care s-a întors după ce s-a întâlnit cu Deng Xiaoping și a anunțat: cred că China se va alătura (acordului) dacă punem presiune pe ei. Am avut aproape 200 de țări care s-au alăturat.”

Evident, Biden l-a confundat pe președintele Xi Jinping cu răposatul lider chinez Deng Xiaoping, care a părăsit puterea în 1992 și a murit în 1997.

Scăparea fostului vicepreședinte Democrat, care acum candidează pentru a obține desemnarea la alegerile prezidențiale nu ar fi poate atât de gravă, însă ea nu este primul incident care ridică semne de întrebare în legătură cu starea de sănătate a lui Biden, în vârstă de 77 de ani.

Pe 5 septembrie anul trecut, de exemplu, în timpul unei dezbateri electorale, el a suferit o hemoragie la un ochi. Imaginile sale cu ochiul însângerat, de care nu părea să-și dea seama, au produs o puternică impresie asupra opiniei publice americane.