Firma care a contractat lucrările de reabilitare de la lanţul Phoenicia din perioada 2012 – 2013 a declarat că ar fi plătit mâna de lucru şi materiale de construcţii către o firmă din Jilava – Ilfov precum şi alte servicii către firme din Sinteşti, o zonă cunoscută pentru banii negri rulaţi, potrivit Capital.ro.

Perchezițiile derulate de polițiști și procurori s-au finalizat cu reținerea sirianului Samir Al Bahra, considerat capul rețelei, deși în toată ecuația pare doar un intermediar.

El este acuzat de anchetatori că în calitate de asociat şi administrator al SC Al Bahra Impex SRL a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţile cheltuieli care nu au bază reală reprezentând achiziţii servicii de aproape 6.700.000 de lei de la SC Euro Trading Impex SRL, firmă care până la lichidare a avut sediul în comuna Jilava din judeţul Ilfov.

Din verificările făcute de EraNews, înainte de lichidare, la momentul contractului cu Al Bahra, firma din Jilava era deţinută de Mihai Brătică din Sinteşti – Ilfov şi Denis Ciudin din Cahul – Republica Moldova. Primul este născut în 1985 iar al doilea în 1987.

Magnatul libanez Mohamad Murad a fost audiat luni, după ora 22, de către polițiștii bucureșteni, având calitatea de martor în acest dosar.