Land Rover a prezentat noul Range Rover

Land Rover a prezentat noul Range Rover

Noua generaţie a SUV-ului de lux britanic - prezentată astăzi - va fi expusă, în premieră mondială, la Salonul auto de la Paris de luna viitoare.

Range Rover a reusit o "performanţă" de zile mari. A "slăbit" 420 de kilograme, dar a rămas obez!

Noua generaţie a SUV-ului de lux britanic, care va fi expusă, în premieră mondială, la Salonul auto de la Paris de luna viitoare, se mândreşte cu o caroserie monococă din aluminiu, care i-a permis, în ciuda unei amprente la sol superioare, să fie cu 420 de kilograme mai uşor decât actualul model.

Pentru cei care nu ştiu, modelul Range Rover aflat acum la vânzare cântăreşte 2,5 tone.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dincolo de designul vizibil alterat (care păstrează însă ADN-ul brandului) şi de profilul mai longilin etalate de noul Range, regăsim câteva îmbunătăţiri - susţine producătorul, Land Rover.

Spaţiul pentru pasageri a fost mărit (graţie ampatamentului superior cu 11 centimetri), iar scăderea în greutate aduce beneficii nu doar pe partea de consum şi emisii, ci şi la capitolul manevrabilitate.

Gama de motorizări a SUV-ului oferit doar cu tracţiune 4x4 (niciun artificiu gen Evoque aici) cuprinde două versiuni diesel (TDV6 - 3.0 litri, TDV8 - 4.4 litri) şi una pe benzină (V8 Supercharged).

Noul Range Rover, probabil cel mai luxos SUV la ora actuală (peste BMW X5, Mercedes-Benz Clasa M sau Porsche Cayenne) va fi pus în vânzare în prima parte a anului viitor.

<iframe src="http://www.youtube.com/embed/uspc5ZS-YLI" width="633" frameborder="0" height="315"></iframe>