Dmitri Medvedev, omul care i-a ținut scaunul cald lui Vladimir Putin până acesta a putut să modifice constituția pentru a putea avea mai multe mandate, atacă acum România, înfuriat de decizia UE privitoare la Tezaurul României, furat de Rusia.
Actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Medvedev a declarat „românii nu sunt o națiune” și a catalogat cererea firească a României drept o „obrăznicie”.
Dmitri Medvedev: „Românii nu sunt o națiune”.
„Românii, după cum se știe, nu sunt o națiune, ci un mod de viață. Părea că nu ne mai poate surprinde nimic. Liderii europeni - idioți, slabi, nimicuri. Dar nu, ne-au dat un motiv din nou. Vor să returneze aurul României”, a scris Medvedev într-o postare făcută pe pagina sa de Vkontakte, echivalentul rusesc al Facebook, menționează agenția de presă TASS.
Rusia a făcut calcule și spune că România este datoare, de fapt
Dmitri Medvedev a avut această reacție, la scurt timp după ce Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, a afirmat că România ar vrea să-şi rezolve problemele economice pe seama Rusiei prin primirea înapoi a Tezaurului și că în realitate datoriile României faţă de Rusia ar depăși de 20-25 de ori valoarea întregului Tezaur românesc.
„România încearcă să pună pe umerii Rusiei datoriile sale fantomă vechi de un secol, ca să amelioreze starea dezastruoasă a economiei sale naţionale”, a scris Zaharova într-o postare pe canalul său de Telegram.
Ea susține că datoriile României faţă de Rusia şi Uniunea Sovietică depăşesc, „potrivit calculelor experţilor”, de 20-25 de ori valoarea întregului tezaur românesc ajuns în Rusia în anii 1916-1917.
Care ar fi datoriile României față de Rusia
Komsomolskaia Pravda scrie, citând-o pe purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, că în 1949 Moscova „i-a iertat României aproape toată datoria sa pentru distrugerile provocate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”.
Desigur, niciunul dintre lacheii regimului Putin nu amintește nimic despre spolierea României, după război, prin faimoasele „sovromuri”.
Reamintim, joi, 14 martie, într-o rezoluție adoptată joi, eurodeputații subliniază faptul că, în ciuda mai multor încercări de negocieri diplomatice după Primul Război Mondial, tezaurul național al României, trimis în Rusia între 1916 și 1917 pentru a fi păstrat în siguranță, nu a fost niciodată returnat integral de Rusia. S-a decis restituirea acestuia către România.