Institutul de virusologie din Wuhan (centrul țării) a admis că are trei tulpini vii de coronavirus (de la lilieci) dar nici una din ele nu corespunde la Covid-19, a dat asigurări directoarea institutului.

Potrivit majorității oamenilor de șiință, noul coronavirus a fost probabil transmis la om de la un animal. Motiv pentru care o piață din Wuhan a fost incriminată, deoarece acolo se vindeau animale sălbatice vii.

Dar existența la câțiva kilometri a unui institut de virusologie a alimentat ipoteza unei scurgeri de Covid-10 din instalațiile „sensibile” ale institutului.

În urma articolelor de presă, secretarul de stat american, Mike Pompeo, a evocat la începutul lunii o „anchetă” pentru aprofundarea acestei teorii, care nu se bazează, pentru moment, pe nimic foarte tangibil.

Aceste suspiciuni sunt „pure fabricații”, a declarat directoarea Institutului de virusologie din Wuhan, Wang Yanyi, la postul public de televiziune CGTN.

„Ca toată lumea, nici nu știam că acest virus există”, a spus Wang în cadrul unui interviu difuzat sâmbătă dar care a fost realizat la 13 mai.

„Deci, cum ar fi putut să scape din laboratorul nostru?”, a întrebat ea.

Primii pacienți cu coronavirus au fost semnalați la sfârșitul anului trecut în Wuhan. Maladia s-a răspândit ulterior la scară planetară și a ucis cel puțin 340.000 de oameni.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE