Evenimentul Zilei > Politica > Dacian Cioloș a spus primele nume de miniștri din noul Guvern. Rivalul său, la loc de cinste
Dacian Cioloș a spus primele nume de miniștri din noul Guvern. Rivalul său, la loc de cinste

Dacian Cioloș a spus primele nume de miniștri din noul Guvern. Rivalul său, la loc de cinste

Dacian Cioloș este cel desemnat de către președintele României, Klaus Iohannis, să ocupe fotoliul de prim-ministru. Acesta a început deja să își formeze noul guvern, iar vineri seara a vorbit pentru prima dată despre persoanele pe care vrea să le propună Parlamentului. Cătălin Drulă și Dan Barna sunt primii miniștri pe care premierul propus îi dezvăluie.

Dacian Cioloș a făcut o serie de dezvăluiri vineri seara, printre care se numără și numele a doi miniștri care vor face parte din noul guvern alcătuit de el. Pentru Ministerul Transporturilor, lista a fost mai lungă, însă premierul desemnat a decis să meargă către persoana care a obținut cele mai bune performanțe. Conform informațiilor oferite de acesta, se pare că nu există o alegere mai bună decât Cătălin Drulă.

„Din punctul meu de vedere, da. (…) Da, sigur, la Ministerul Transporturilor nu spun că nu mai avem și alte nume în partid, dar, dată fiind performanța lui Cătălin Drulă, în momentul de față cred că ar fi greu să găsim o alternativă mai bună”, a spus Dacian Cioloș vineri seară la Digi24, întrebat dacă l-ar păstra în echipa lui pe fostul ministru USR PLUS din Guvernul Cîțu.

Cel de-al doilea nume dezvăluit de Dacian Cioloș este Dan Barna, pe care l-ar dori în noul guvern creat de el. Premierul desemnat susține că nu a avut încă o discuție cu fostul vicepremier, însă îl va lua în considerare. Experiența acestuia va fi absolut necesară în planurile lui Cioloș.

„Da, sigur, eu îmi doresc să se regăsească. N-am avut încă o discuție definitivă cu el, dar da, el va fi pe listă. Ar trebui să fie pe listă, evident. E fostul vicepremier, cel care a coordonat echipa USR PLUS în guvern și experiența lui în guvern va fi foarte utilă în perioada următoare”, a afirmat Dacian Cioloș despre Dan Barna.

Președintele USR susține că are deja o listă cu propuneri de miniștri venită de la Biroului National al USR. Din aceasta el va face o selecție și va întocmi lista scurtă de miniștri pentru noul guvern care ar putea conduce România în următorii ani. După ce se va analiza fiecare propunere în parte, lista finală cu miniștri va fi decisă duminică dimineață de către Biroul Național. Aceasta va fi prezentată și supusă supusă aprobării Comitetului Politic al USR duminică seară, în cadrul unei ședințe online.

„Lista cu propunerile de miniștri și programul de guvernare USR vor fi prezentate luni în Parlament”, a mai spus Dacian Cioloș, precizând că va menține actuală structură dar și numărul de ministere al guvernului. Această decizie a fost luată pentru a nu prelungi criza politică actuală.