Evenimentul Zilei > International > Groază pe scena politică: Un parlamentar a fost înjunghiat. Ședința de guvern s-ar putea anula FOTO
Groază pe scena politică: Un parlamentar a fost înjunghiat. Ședința de guvern s-ar putea anula FOTO

Groază pe scena politică: Un parlamentar a fost înjunghiat. Ședința de guvern s-ar putea anula FOTO

Un deputat de dreapta în vârstă de 69 de ani a fost înjunghiat, vineri, 15 octombrie, în repetate rânduri, în clădirea în care victima susținea o ședință. Parlamentarul a murit la scurt timp după ce a fost dus la spital.

Principalul suspect a fost arestat la locul evenimentelor de către agenții de poliție. Nu se știe sigur dacă ședința de guvern de vineri se va mai susține.

Parlamentar înjunghiat în timpul unei ședințe

Deputatul Sir David Amess a fost înjunghiat la cabinetul său de circumscripție din Leigh, la momentul în care ținea o ședință la Biserica Metodistă Belfairs, în Eastwood Road North. Atacatorul a intrat în clădire înarmat cu un cuțit. După ce l-a atacat pe parlamentar, cetățenii îngroziți au alertat autoritățile, care au ajuns imediat la locul evenimentelor, relatează Daily Mail.

O persoană a postat pe internet: „David Amess Southend MP, înjunghiat în biserica metodistă Belfairs Eastwood Road, literalmente când eram în afara clădirii”. „Ceva alarmant se întâmplă în fața Bisericii Metodiste Belfairs de pe Eastwood Road North, lângă Woodcutters”, a scris o altă persoană.

Victima urmează să fie operată

Se susține că Sir David a primit îngrijiri la fața locului pentru rănile sale. În ultimul său mesaj transmis pe Twitter, deputatul a anunțat că va suferi o intervenție chirurgicală și a precizat și locația unde se va desfășura.

Poliția din Essex a declarat: „Am fost informați în legătură cu o înjunghiere în Eastwood Road North, LeighonSea, la scurt timp după ora 12.05, astăzi (vineri 15 octombrie). Ofițerii au ajuns la fața locului la scurt timp, au arestat un bărbat și au recuperat un cuțit. Acesta se află în prezent în arest.

Nu căutăm pe nimeni altcineva în legătură cu incidentul și nu credem că există o amenințare continuă pentru publicul larg. Dorim să mulțumim publicului care ne-a alertat atât de repede cu privire la acest incident. Avem nevoie ca oricine a văzut ceva sau are imagini de la eveniment, să ne contacteze”.

„Vești cu adevărat îngrozitoare”. Ședința de guvern s-ar putea anula

Stephen Timms, deputat de East Ham, care a fost înjunghiat la un cabinet de circumscripție în 2010, spune că „îl cunoaște bine” și se află „în așteptarea unor vești suplimentare”. Oficialii au precizat că nu se știe sigur dacă ședința de guvern se va mai susține.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a scris pe Twitter: „Vești cu adevărat îngrozitoare. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de David Amess MP, de familia sa, de personalul și de comunitatea sa în aceste momente incredibil de dificile”.

Un martor a calificat incidentul drept „foarte dureros” și a precizat că a văzut cum cineva a fost scos din clădire și pus în spatele unei mașini de poliție, înainte de a i se cere să părăsească zona.

Sir David Amess

„În acel moment, evident, am știut că s-a întâmplat ceva grav. În decurs de cinci minute am fost informați de cineva care se afla de fapt în clădire în legătură cu ce s-a întâmplat și se pare că el (Sir David Amess) a fost înjunghiat de câteva ori. Este foarte dureros, asta e sigur.

Este o zonă frumoasă… nu este ceva ce s-ar întâmpla în această regiune, 100%. Este doar o stradă rezidențială cu o biserică metodistă și nu auzi des despre astfel de lucruri care se întâmplă pe aici. Este foarte ciudat și foarte dureros, asta e sigur”, a spus martorul.

La începutul acestui an, parlamentarul Sir David Amess a vorbit despre comportamentul antisocial și despre infracțiunile cu cuțite. A fost un susținător ferm al Brexit și al campaniei „Leave Means Leave”. Sir David s-a opus proiectelor de lege care promovează drepturile LGBT, inclusiv căsătoriei între persoane de același sex. El a declarat că strategiile actuale nu funcționează și a spus că este nevoie de mai multe măsuri preventive. Sir David a fost ales deputat pe 9 iunie 1983.