Evenimentul Zilei > International > La un pas de tragedie pe aeroport. Ce a vrut să facă acest om depășește orice imaginație
La un pas de tragedie pe aeroport. Ce a vrut să facă acest om depășește orice imaginație

La un pas de tragedie pe aeroport. Ce a vrut să facă acest om depășește orice imaginație

Un bărbat a fost arestat în India pentru că a pretins că este pilot al companiei Lufthansa.

Bărbatul a apelat la această deghizare pentru a primi tratament preferențial în aeroporturi, însă totul s-a întors împotriva sa, scrie CNN.

Cazul a fost comparat cu filmul „Catch Me If You Can”, în care Leonardo DiCaprio are rol principal.

Indianul a recurs la acest gest pentru îi păcăli pe angajații de pe aeroport ca să-l lase să treacă de liniile de securitate şi să obţină locuri mai bune. Strategia sa chiar a dat roade, până la punctul în care bărbatul a fost prins pe Aeroportul Internaţional Indira Gandhi, din Delhi.

Bărbatul purta uniforma de pilot atunci când a fost arestat la poarta de îmbarcare, înainte să urce într-un a vion AirAsia, cu destinaţia Calcutta, a spus poliţia.

Sanjay Bhatia, un comisar adjunct din poliţia aeroportului, a declarat pentru CNN că un angajat Lufthansa a alertat securitatea aeroportuară că „un pasager suspect de dădea drept capitan al companiei Lufthansa”. Bărbatul este acum în custodia poliţiei şi riscă un an de închisoare, amendă sau chiar ambele.