La cererea fanilor, Liviu Dragnea a revenit la cratiță. Rețeta prezentată de fostul lider PSD

La cererea fanilor, Liviu Dragnea a revenit la cratiță. Rețeta prezentată de fostul lider PSD Sursa foto: Liviu Dragnra/Youtube

Liviu Dragnea a revenit în atenția românilor, prezentând o rețetă nouă. În pragul Sărbătorilor pascale, fostul deputat i-a îndemnat pe urmăritori să încerce pasca pregătită fără aluat. În doar câteva minute, fostul lider social-democrat a arătat toți pașii necesari pentru obținerea acestui desert tradițional.

Rețeta de pască a lui Liviu Dragnea

După o absență de câteva luni din mediul online, fostul deputat a revenit în atenția următorilor săi.  Pe canalul său de YouTube, Liviu Dragnea a publicat un videoclip în care prezintă pașii rețetei de pască fără aluat. De altfel, acesta a menționat că mai mulți prieteni l-au îndemnat să pregătească un desert pentru masa de Paște.

„M-au rugat mai mulți prieteni să prepar ceva dulce, pentru masa de Paști. Nu am făcut cozonac, vă spun sincer că nu îmi place să fac aluat. În schimb, am hotărât să fac o pască, fără aluat. Este foarte bună și se face foarte ușor. Ingredientele sunt multe, dar se pun toate deodată”, a zis Liviu Dragnea.

Ingredientele necesare

Pentru această rețetă, Liviu Dragnea a folosit brânză de vaci, smântână și iaurt. Pentru a obține o pască fină și cremoasă, fostul social-democrat a adăugat și mascarpone, un sortiment de smântână italiană. De asemenea, acesta a mai folosit și ouă, făină, griș, zahăr vanilat, precum și coaja de la portocală și lămâie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ingredientele sunt următoarele: Brânză proaspătă de vaci, grăsime 6-8%, dar nu mai mult. Trebuie completată cu smântână. Se poate folosi și unt sau iaurt. Eu azi am hotărât să folosesc mascarpone, care e, de fapt, tot o smântână italiană. Avem ouă, făină, griș, zahăr vanilat, esență de lămâie, esență de rom, esență de vanilie, coajă de portocală, coajă de lămâie, zahăr, sare și stafide”, a spus Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea

Sursa foto: Youtube

Rețeta de pască a lui Liviu Dragnea. Modul de preparare

Varianta de pască aleasă de acesta este una simplă. Astfel, fostul deputat a amestecat ingredientele și le-a așezat într-o formă rotundă de copt. Pentru un plus de gust și aspect, Liviu Dragnea a adăugat la final și stafide. Pasca fără aluat, prezentată de fostul politician,se coace la o temperatură de 160 de grade.

„Am pus brânza, aproximativ 1 kilogram, într-un bol. Punem și mascarpone. Se amestecă foarte ușor. Apoi, punem ouăle, 5 ouă de găină, 50 de grame de făină, griș, zahăr vanilat, zahăr normal din belșug. Dacă nu doriți să folosiți zahăr, puteți folosi 100 de grame de miere. Apoi, punem aproximativ două linguri de esență de lămâie, două lingurițe de esență de vanilie, esență de rom, o linguriță de sare, pe care am rășnit-o înainte ca să fiu sigur ca se pune uniform. Punem acum coajă de portocală și mai puțină coajă de lămâie.

Spre final, voi folosi telul sau mixerul. Eu pun stafide. Nu le punem pe toate, mai păstrăm câteva pentru a le așeza deasupra în forma de copt”, a zis Dragnea.

Fostul social-democrat i-a îndemnat pe următorii lui să nu pornească ventilația cuptorului.

„Voi ține această minunăție la cuptor timp de o oră și jumătate, o oră și 40 de minute. La cuptor trebuie pornită încălzirea de sus și cea de jos. Sfatul meu este să nu porniți ventilatorul. După o oră și 40 de minute, am scos pasca din cuptor și punem zahăr pudră peste ea. Arată foarte bine. Este ușor de făcut, gustoasă și pufoasă. Poftă bună!”, a mai spus acesta.