Ku Klux Klan - o umbră a trecutului "glorios"

Ku Klux Klan - o umbră a trecutului "glorios"

Se întâmplă în Statele Unite, după alegerea primului preşedinte de culoare, democratul Barack Obama. Ku Klux Klan rămâne o grupare misterioasă, care aşteaptă şi ar vrea să grăbească eşecul noii administraţii. Dar mai reprezintă o ameninţare?

În ultima lună, un fotograf a reuşit să surprindă secvenţe din întâlnirile clanului, care proclamă şi luptă pentru superioritatea rasei albe. O nuntă Ku Klux Klan, o celebră secvenţă în care membrii dau foc unei cruci şi imagini dintr-o familie care îşi creşte copiii în tradiţia clanului, toate au fost surprinse de Anthony Karen.

Astăzi, clanul este divizat în cel puţin 34 de formaţiuni. În perioada de maximă putere, Ku Klux Klan era socotit vinovat pentru linşarea anuală a 30-40 de negri. Asta pe hârtie, deoarece în sudul cultivat cu bumbac, numărul era chiar mai mare, deoarece mulţi dintre sclavii negri erau neînregistraţi.

Acum, America a scăpat de aceste orori, dar rămân câteva mâini de oameni care cred în ele. Ku Klux Klan-ul de astăzi este o umbră al celui de la cumpăna secolelor XIX şi XX. Urmăriţi fotografiile într-o galerie a cotidianului The Independent.

Ku Klux Klan şi lupta pentru "Statul Invizibil"

Organizaţia s-a format imediat după războiul civil din 1865 şi a protestat violent faţă de acordarea de drepturi populaţiei de culoare. Klan-ul a făcut dreptate după propriile norme, invadând satele şi oraşele şi torturând negri. Crimele lor au fost condamnate, dar nepedepiste.

Organizaţia s-a dizolvat în 1869, dar a apărut peste 46 de ani, în statul american Georgia. Victime erau toţi cei bănuiţi de liberalism, ei fiind avertizaţi printr-o cruce în flăcări. A doua dispariţie din peisaj a clanului a fost consemnată în 1944. Anii '90 au marcat renaşterea clanului, dar puterea acestuia a scăzut treptat.

Ne puteți urmări și pe Google News